Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 01. 07:07, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Schwäbisch Gmündi fiúkórus a városházán - énekkel köszöntötték a fehérváriakat

Schwäbisch Gmündi fiúkórus a városházán - énekkel köszöntötték a fehérváriakat

Schwäbisch Gmünd legpatinásabb kórusa érkezett egy rövid látogatás erejéig Székesfehérvárra. A Szent Mihály katolikus ifjúsági fiú kórus tagjai szerdáig maradnak a városban, majd ezt követően Péccsel és Budapesttel ismerkednek.

Az elsősorban egyházzenei kórusműveket megszólaltató német diákok délben a Városház téren énekkel köszöntötték a fehérváriakat.

Székesfehérvárra érkezett a Szent Mihály katolikus ifjúsági fiú kórus Schwäbisch Gmünd városából, amellyel idén már a testvérvárosi kapcsolat 26 éves évfordulóját ünnepli Fehérvár. A Városházán Balsay István, az 1991-es testvérvárosi szerződést aláíró egykori polgármester is köszöntötte a kórust, kiemelve, hogy az elmúlt hét folyamán a Schwäbisch Gmünd Baráti Körrel vendégeskedett a német városban, ahol a város jelenlegi és korábbi polgármesterével is találkozva értékelték a testvérvárosi kapcsolatok elmúlt 26 évét.

Balsay István elmondta, jó döntésnek bizonyult, hogy megkötötték a testvérvárosi szerződést annak idején német várossal, hiszen azóta számos civil szervezet, kórus, iskola és óvoda fűzte szorosabbra kapcsolatát német partnerével.

A Városházán Égi Tamás alpolgármester is köszöntötte a kórus tagjait. Elmondta, hogy jól ismeri a várost, ahová családi szálak is kötik, hiszen nagynénje a schwäbisch gmündi St. Loreto iskolában tanult. A német diákoknak azt kívánta, hogy érezzék jól magukat Fehérváron és ismerkedjenek meg a város nevezetességeivel.

A Szent Mihály katolikus ifjúsági fiú kórus tagjai szerdáig lesznek Székesfehérváron, majd ezt követően tovább utaznak Budapestre és Pécs környékét is felfedezik majd. A schwabisch gmündi Szent Mihály templomhoz kötődő fiúkórus elsősorban egyházi kórusműveket ad elő, de világi darabok is szerepelnek a repertoárjukban. Énektudásukból délben a Városház téren ízelítőt adtak a fehérváriaknak is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.