Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 22. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Sikeres fehérvári adománygyűjtés összefogással az árvízkárosultakért

Sikeres fehérvári adománygyűjtés összefogással az árvízkárosultakért

A Széphő Zrt. Mura utcai raktárában megannyi bútor, ruha és háztartási eszköz gyűlt össze annak az adománygyűjtő akciónak a segítségével, melyet júniusban az árvízkárosultak megsegítésére szervezett a város. A bútorokat a napokb

Széles körű összefogás kezdődött, amikor az adománygyűjtő akció elindult Székesfehérváron. Nagyon sokan fogtak össze és mind tárgyi eszközök, mind pedig pénzadomány formájában jelentős segítség gyűlt össze. Dr. Cser-Palkovics András köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segített: valamennyi civil szervezetnek, a szociális területen dolgozóknak, az önkormányzat cégeinek és a város lakosainak is köszönetet mondott. Mint mondta bízik abban, hogy nem csak egy szomorú esemény kapcsán vagyunk képesek összefogni, hanem több más, hasonló és talán vidámabb célt is meg tudunk valósítani ezzel az összefogással.

 

Szokoly Erzsébet a Kistérségi Szociális Alapellátó Központ vezetője arról beszélt, hogy segítőik, munkatársaik hétvégén és munkaidő után is dolgoztak. Megköszönte a támogatásokat, hiszen a Széphő Mura utcai raktárában bútorok, ruhák és néhány háztartási eszköz „várakozik”. Ezeket folyamatosan hordják ki a Székely utcai rászorulóknak, a maradék adományt pedig a borsodi árvízkárosultaknak adják. Felsőzsolcára célzottan visznek adományt: a családokkal előre lebeszélik, hogy mire van szükségük és azt szállítják a lakóhelyükre.

 

Brájer Éva a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy mindenki első szóra jött és segített. Arról is beszélt, hogy a fehérvári Tűzijáték összegét is arra a számlára utalják, amik az árvízkárosultak megsegítésére tartanak fent, továbbá az Ünnepi Közgyűlés utáni fogadás félmilliós költségét is jótékony célra ajánlja fel a város. Az Augusztus 20. Tűzijáték egyébként majd másfél millió Forintba kerülne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.