Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 19. 08:53, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként.

A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

Úgy tűnik, egyelőre nem akarja vagy nem tudja jelentősen rotálni keretét Marko Nikolics, a MOL Vidi edzője. A Honvéd elleni bajnokin is a kezdőben zömében a BL-selejtezőkön látottakra épített, miközben a padon ült mindhárom nyári gazolás, Berecz, Sós és Hangya is. Valamint Fiola Attila, aki akár középső védőként is bevethető lenne – ennek azért volt jelentősége, mert kevesebb mint négy perc alatt Vinícius és Juhász is sárga lapot kapott. Mindketten a félpályánál szabálytalankodtak egy-egy meglóduló kispestivel szemben, aztán a 8. percben a Vidi kapuja előtt is csak nézték, hogy Vadócz egy szöglet után mellé fejel. Egy perc múlva ellenben a hazaiak kerültek bajba: Uzoma lerántotta Nikolovot, 11-est kapott a Vidi! A Malmö ellen hibázó Lazovics helyett Huszti állt a labda mögé, de ő is kihagyta… Gyengén helyezte a lövést, Gróf elcsípte a bal alsónál.

A 17. percben a jobb oldalon jött előre a Honvéd, a visszagurított labdát Gazdag lőtte mellé. A hazaiak játékvezetői ítéleteket reklamáltak, a Vidi pedig gólt lőtt: a 26. percben Lazovics ugratta ki Nikolovot, aki jobbról centerezett, középen pedig Kovács István megelőzte Baráthot és a kapuba lőtt. A harmadik fehérvári sárgát Lazovics kapta – műesésért. Ennél sokkal nagyobb butaságot csinálta a honvédos Batik, akit a 38. percben kiállítottak, mert (egy javára ítélt szabadrúgás után…) megrúgta Kovácsot. Egy perc elteltével ki is használta az emberelőnyt a Vidi: Lazovics tanári passzából Huszti külsőzte el a labdát Gróf mellett.

A szünetben nem cserélt Marko Nikolics, aki ezúttal a keretbe sem nevezte egyik Scsepovicsot sem. Az 50. percben Danilo beadása után Heffler került helyzetbe, de fölé lőtt, a Vidi pedig újabb góllal felelt. Jó ütemű támadás végén Stopira lőtt középre balról, Pátkai átlépte a labdát, Hadzic pedig egyből kapura küldte. Gróf bravúrral védett, de a kipattanót Hadzic jobbal a jobb sarokba lőtte. Ezt követően jött az első Vidi-csere, Juhász Rolandnak adott pihenőt a szerb vezetőedző. Nem feledve, hogy szerda este pár saroknyira az MTK-pályától a BL-selejtező playoffjában lesz jelenése a csapatnak és kapitányának.

Az 58. percben Huszti szabadrúgását Lazovics csúsztatta a lécre. Pátkai is megmutatta, hogy nem csak a magas emberek tudnak fejjel veszélyeztetni, megdolgoztatta Grófot. A 69. percben debütált a fehérvári csapatban Berecz Zsombor. Nem ő, hanem NIkolov villant nagyot, igaz, a saját gólvonalán, onnan vágta ki Skvorc fejesét. Berecz először a 75. percben célozta meg a kaput, Gróf védett. A hajrában nem erőltette a támadásokat a Vidi, így is simán nyert, véget vetve a Honvéd hibátlan bajnoki sorozatának.

Budapest Honvéd – MOL Vidi FC 0-3 (0-2)

MOL Vidi: Kovácsik - Nego, Juhász (Fiola), Vinícius, Stopira - Hadzic - Nikolov, Pátkai - Huszti – Kovács (Berecz), Lazovics (Sós).
Gl.: Kovács, Huszti, Hadzic

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi, vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.