Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Augusztus 19. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Szabó Lajosné tanító kapta idén a Szent István emlékérmet

Szabó Lajosné tanító kapta idén a Szent István emlékérmet

Augusztus 18-án este a Szent István Művelődési Házban vette át a Szent István Emlékérmet és Díjat Szabó Lajosné, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa. A kitüntetett 28 éve tanít a székesfehérvári intézményben, s okta

Az ünnepség a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus című verse hangzott el. Az idei díjazott a kuratórium tagjai előtt vehette át a Szent István Emlékérmet, amelyet szavazással ítéltnek oda. A kuratóriumban az egyházmegye mellett a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Városi Levéltár, a Kodolányi János Főiskola és a Karsai Holding képviseltette magát. A díjazott méltatásában elhangzott, hogy Szabó Lajosné a gyermekek differenciált egyéni fejlesztésének elkötelezett híve és az elsők között vállalkozott nyelvi, irodalmi kommunikációs program tanítására is. A Szent István Emlékérmet és Díjat minden évben olyan székesfehérvári személyiségnek ítéli oda az alapítvány kuratóriuma, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált és szolgál iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrend szerint él, s kiemelkedő tevékenységet végez. Az elismerést eddig Sobor Antal író, tanár, Fitz Jenő régészprofesszor, Dosztál Béla, aki az 1956-os Nemzeti Bizottság ideiglenes intézőbizottságának volt a helyi titkára, Sulyok Ignác, a püspöki könyvtár, levéltár volt igazgatója, Martyn Gizella orvos és Tóth Mihály professzor, valamint a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium kapta meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.