Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 19. 11:03, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Szeptember 29-én, szombaton lesz mellrák elleni séta Székesfehérváron

Szeptember 29-én, szombaton lesz mellrák elleni séta Székesfehérváron

Az idei esztendőben is közös sétával hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára szeptember 29-én.

A szombat délelőtti közös séta reggel 9 órakor kezdődik az Országalmánál a séta végén pedig a Palotai kapu téren felállított a Richter Egészségváros programjain szakemberek adnak tanácsot a mellrákkal és a mell önvizsgálatával kapcsolatban is.

Szeptember 29-én, szombaton már kilencedik alkalommal rendezik meg azt a sétát Székesfehérváron, amely a szűrések és az önvizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet.

Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály egészségfejlesztési koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy az emlőrák egy gyakori betegség és sajnos nincs ma arra tudásunk, hogy megelőzzük, de időben felfedezve gyógyítható. Éppen ezért a rendszeres emlőszűrésekre el kell menni! Fontos, hogy sokan legyünk a sétán és vigyük hírét ennek a fontos vizsgálatnak. Kiemelte, hogy októberben 2-3 ezer hölgy kap meghívót mellrák szűrésre.

Az idei mellrák sétára Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály egészségfejlesztési koordinátora, Sebestyén Lászlóné a Nosztalgia NYugdíjas Klub vezetője és Habi Józsefné a Kézenfogva Onkológiai Klub vezetője közösen hívta a fehérváriakat.

Az emlőszűrő központ munkatársai is ott lesznek a programon és időpontot is tudnak adni a vizsgálatra.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok kiemelte, hogy már kilencedik alkalommal lesz mellrák séta Fehérváron. Eddig is mindig sokan voltunk a sétán, mely civil kezdeményezésre jött létre. Mint mondta idén az Egészségfejlesztési Iroda a szervező, ugyanis a város pályázaton nyert forrást egészségfejlesztési programok megvalósítására. Szeptember 29-én a Richter Egészségnap is Fehérvárra érkezik, aminek egyben megnyitó programja is a mellrák séta.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.