Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Április 26. 14:11, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Szerdától lakossági kérésre új, ideiglenes buszmegálló a Homoksoron

Szerdától lakossági kérésre új, ideiglenes buszmegálló a Homoksoron

A Csíkvári út átépítési munkálatainak idején a Homoksorra terelik a gépjárműveket és a helyi autóbuszjáratokat.

Lakossági kérésre ideiglenesen új buszmegállópárt alakítanak ki május 2-ától a Homoksoron. Az utcában sebességkorlátozás és megállási tilalom lépett életbe, valamint új KRESZ-táblákat helyeztek ki – a közlekedők türelmét és figyelmét kérik.

A Csíkvári út átépítési munkái miatt bevezetett forgalomkorlátozás idején a helyi autóbuszjáratok a Homoksoron közlekednek. Az érintett 11, 11A, 11G, 40, valamint 41-es jelzésű helyi autóbuszvonalakon eddig a Stadion elnevezésű megálló kimaradt. Az utazóközönség kérésére azonban ideiglenes megállóhely kerül kialakításra a Stadion elnevezésű megállópár helyettesítésére, a városból kifele irányban a Homoksor 45-46 sz. előtt, a városközpont irányában pedig a Dr. Serényi Antal utca csatlakozás előtt (az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. kerítése oldalában). A megállók a környékbeli utcákban élő időseknek, valamint a sportoló fiataloknak is nagy segítséget jelentenek majd, lerövidítve a szükséges gyaloglási távolságot. A menetrendi változás 2018. május 2-án, szerdán 8.00-tól lép életbe.

Kérik a gépjárművezetőket, hogy körültekintően és a kihelyezett KRESZ-táblák szerint közlekedjenek, valamint legyenek türelmesek az útburkolaton megálló buszokkal, hiszen az azokról leszálló utasok takarásban lehetnek, amikor az út túloldalára igyekeznek.

Fontos információ, hogy a Homoksoron sebességkorlátozás és megállási tilalom van érvényben, illetve egyes helyeken az elsőbbségi viszonyok is megváltoztak! Kérik, aki teheti, válasszon másik útvonalat úti célja eléréséhez.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.