Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 23. 19:27, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Sztrájkolnak az Amazon olaszországi dolgozói Black Friday péntekén

Sztrájkolnak az Amazon olaszországi dolgozói Black Friday péntekén

Emberségesebb munkafeltételeket és jobb bérezést követelnek maguknak az Amazon internetes kereskedelmi óriás olaszországi dolgozói, akik a Black Friday napjára 24 órás sztrájkot hirdettek.

Ezzel megbénítva az akciós vásárlási nap rendeléseit.

Az Emilia-Romagna tartományban, Piacenza városa közelében található Amazon-elosztóközpont mintegy 4000 dolgozója tart munkabeszüntetést a november 25-i reggeli turmus kezdetéig. A cég európai központjában ezerhatszázan dolgoznak.

A sztrájkot a területi szolgáltatási és kereskedelmi munkavállalók szakszervezetei hirdették meg emberségesebb munkakörülményeket és jobb bérfeltételeket követelve a szerintük kizsákmányolt dolgozóknak.

"A sztrájkkal nem az a célunk, hogy anyagi kárt okozzunk a vállalatnak, figyelemfelkeltésnek szánjuk a munkabeszüntetést" - nyilatkozta Francesca Benedetti a Fisascat Cisl ágazati szakszervezet képviselője.

Hangsúlyozta, hogy az Amazon Italia központjában a dolgozók átlagban három évet "bírnak ki hatalmas fizikai erőfeszítéssel". A szakszervezeti képviselő szerint gyakori az egy hónapon át szünet nélküli éjszakai turnusban végzett munka is.

A sztrájkon túl a dolgozók az év végéig beszüntetik túlórateljesítést is.

Az Amazon közleményben hangsúlyozta, hogy dolgozói bérezése magasan kiemelkedik a logisztikai ágazatban. A vállalat kiemelte, hogy figyelmet szentel a társadalmi felekkel való párbeszédnek, és bátorítja dolgozóit a párbeszédre a problémák megoldására.

Az Olaszországba néhány évvel ezelőtt bevezetett Black Friday napján az olaszok tavaly 600 millió eurót költöttek csak internetes rendelésekre. Az idén az összeg meghaladhatja a 800 milliót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.