Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 08. 13:51, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Tagadta bűnösségét a halált okozó testi sértéssel vádolt pár

Tagadta bűnösségét a halált okozó testi sértéssel vádolt pár

Halált okozó testi sértéssel és rablással vádolt két ember ügyét tárgyalta a Szegedi Törvényszék kedden. A 22 éves férfi és a 25 éves nő is tagadta bűnösségét.

A vádirat szerint 2012. július 12-én éjszaka a pár Szegeden egy iszogatás után egy padon alvó, ittas férfit próbált meg kifosztani. A nő átkutatta a hajléktalan ruházatát, míg a férfi őrködött. Amikor a sértett felébredt, súlyosan bántalmazták. A pár néhány száz forinttal távozott, magára hagyva a sértettet. Egy járókelő értesítette a mentőket, a hajléktalant kórházba vitték, de július 13-án belehalt sérüléseibe.
A 22 éves elsőrendű vádlott tagadta bűnösségét a bíróságon tett vallomásában. Elmondása szerint azon az estén sétáltak barátnőjével, a padon ülő sértett magához hívta őt és felpofozta. Ezután a vádlott négyszer ököllel megütötte a sértettet. A szája vérzett ugyan, de még lélegzett, amikor magára hagyták a padon. A nő oda sem ment hozzá - mondta.
A férfi szerint volt náluk pénz, mivel iszogatni indultak, így nem akarták elvenni a férfi értékeit.
A férfit az ügyészség egy 2011-ben elkövetett kifosztással is vádolja. Az eset bizonyítékait az otthonában tartott házkutatáskor találták meg a rendőrök.
A keddi tárgyaláson a vádlott tagadta a 2011-ben elkövetett kifosztást is, amelyet szerinte egy ismerőse követett el és vitte a lakására az akkori sértett iratait.
A nő nem tett vallomást a bíróságon. A nyomozáskor felvett vallomásában nem ismerte el bűnösségét. Akkor azt mondta, azon az estén a férfival együtt italoztak, és emlékszik a sértettel való találkozásra. Eszerint a férfi felpofozta párját, aki ezután néhányszor ököllel arcon vágta a sértettet, majd magára hagyták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.