Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 15. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában - szeptembertől jöhetnek a gyerekek

Teljes külső és belső felújítás a Rákóczi Utcai Óvodában - szeptembertől jöhetnek a gyerekek

A tervezett ütemben halad a Rákóczi Utcai Óvoda felújítása, jelenleg a munkák mintegy harminc százaléka készült el.

Mintegy 400 millió forintos beruházással az épület belseje és külseje is teljesen megújul az elektromos és a fűtésrendszerrel együtt. Kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot és a játszóudvart is felújítják.

2017 novemberében kezdődött meg a Rákóczi Utcai Óvoda teljes felújítása, a kivitelezési határidő 2018. július 6-a. A teljes projekt a tervek szerint 2018. augusztus 31-ig befejeződik, így szeptember 1-jétől a gyerekek és az óvónők ismét birtokba vehetik az óvodát. A TOP – 6.2.1 – 15 kódszámú pályázat keretében megvalósuló rekonstrukció során kívül-belül megújul az óvoda épülete, és új eszközöket is beszereznek.

Felújítják az elektromos fűtésrendszert, kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a homlokzatot, a tetőt és a pinceszintet, cserélik a burkolatokat, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, új liftet építenek be, és ugyancsak akadálymentesítik a gyalogos bejáratokat.

A fejlesztés részeként napelemes rendszert telepítenek és felújítják a játszóudvar területét – beleértve a korábbi medence helyét is – és új játékokat telepítenek.

Mészáros Attila alpolgármester a bejárás során elmondta, hogy a régóta várt felújítási munka egyharmadánál tart jelenleg a kivitelező. A mintegy 400 millió forint összértékű projekt keretében teljesen megújul a Rákóczi Utcai Óvoda, így szeptemberben már megszépült környezetben kezdhetik meg a gyerekek az új óvodai évet. Az alpolgármester arról is szólt, hogy a Székesfehérvár számára ütemezetten lehívható, 18.5 milliárd forintos európai uniós forráskeretben fontos pont az intézmények felújítása.

Székesfehérvár alpolgármestere emlékeztetett, hogy tavaly elkészült a III. számú Bölcsőde, és a Tulipános Óvoda felújítása, idén pedig a Rákóczi Utcai Óvoda mellett a Százszorszép Bölcsődében kezdődnek felújítási munkálatok.

„Fontos hogy az intézményeink állagát javítsuk és felújításukról gondoskodjunk.” - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester, aki köszönetet mondott az intézmény vezetésének azért, hogy a felújítás kapcsán a gyerekek elhelyezéséről gondoskodtak és a szülőkkel egyeztettek. Megköszönte a kivitelező eddigi munkáját is, aki a tervezett ütemben végzi a felújítási munkákat.

Az óvodai beiratkozás a 2018/2019-es nevelési évre a felújítás miatt a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodájában lesz. A beíratásokra április 20. és május 20. közötti időpontban kerülhet sor. A pontos időpontról a szakbizottság dönt várhatóan március 8-án.

A bejáráson részt vett dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő is, aki szerint régi adósságot törlesztette a város a Rákóczi Utcai Óvoda felújításával. A képviselő kiemelte, hogy évről évre egyre több bölcsőde és óvoda újul meg Székesfehérváron.

Simonné Juhász Ágnes, az óvoda igazgatóhelyettese örömét fejezte ki, hogy a tervezett ütemben halad a felújítás. Elmondta, nagyon várják már, hogy birtokba vehessék az felújított épületet és szeptembertől megszépült környezetben fogadhassák az új óvodásokat is.

szekesfehervar.hu

Címkék: Fejlesztések

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.