Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 26. 07:37, péntek | Belföld
Forrás: mti

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Tíz napon át várják a látogatókat Veszprémben a Rozé, Rizling, Jazz Napok programjai

Tíz napon át várja a látogatókat ingyenes programjaival a 13. Rozé, Rizling és Jazz Napok július első felében Veszprémben. A blues, a jazz és a funkzene mellett környékbeli borászatok kínálják italaikat.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy július 7. és 16. között várja vendégeit a megszokott helyszínen, a veszprémi Óváros téren a programsorozat.

Hozzátette: a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult gasztro-kulturális rendezvény a tíz nap alatt harminc koncerttel és harminc borászat kínálatával fogadja a látogatókat. Mint mondta, a színpadon minden este három zenekar áll közönség elé, mindnyájan hazai zenészek. A gasztronómiai kínálatban a hagyományos ételek mellett teret kapnak a helybéli őstermelők finomságai és kézműves ételek is - fűzte hozzá.

Mészáros Zoltán közölte: a fesztivál első napján fellép a Soul and Emotion, az Antal Gábor Trio és Szőke Szandra, valamint a Koós-Hutás Áron E.T. Project. Július 8-án a Gyöngyhalász Latin Zenekar, a Sofi & the Funktazi és a Garami Funky Staff zenél.

Másnap Lidi és a Fiúk, Szőke Nikoletta valamint a Finucci Bros' new project: The Twins szórakoztatja a fesztiválközönséget. Július 10-én a Jazz Nicholson Project, a Good Evening Mr. Blues és a Jumping Matt & His Combo gondoskodik a jó hangulatról.

Július 11-én a Szakáll Norbert Quartet, az Éliás Gyula Funkustic Quartet, a Gáspár Károly Trió és Gereben Zita áll színpadra. Július 12-én a SunnyMoon Project, a The Bluesberry Band, áRON és Szakonyi Milán, valamint a GnS Horns fúvósai hallhatók majd.

Másnap az Uher Bálint Quartet, az Orbay Lilla Quintet és a Ruby Harlem szórakoztatja a közönséget. Július 14-én az M.C.S. Blues Band, a Fun Thomas Band, és a Biga Live zenél.

Másnap a Swing-swing, a Funkydoki és Temesi Berci és Barátai koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A fesztivál zárónapján a Renáta & Kónyai Tibor Quartett, a Berki Tamás & Sárik Péter trió, valamint a Németh Kira Smallchestra muzsikál. Hozzátette: idén a fesztivál borvendége Szlovénia, hat borászat válogatott borait hozzák el Veszprémbe, amelyeket vezetett borkóstolók keretében is megkóstolhatnak majd a látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során