Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 11. 12:23, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Új kézilabda pálya az udvaron és új mászófal a tornateremben az István Királyban

Új kézilabda pálya az udvaron és új mászófal a tornateremben az István Királyban

Elkészült egy új, műanyag borítású sportpálya a Kézilabda Szövetség támogatásával az István Király Általános Iskola udvarán a palánkrendszerrel és a labdafogó hálókkal együtt.

A tornateremben pedig a város támogatásával egy új mászófalat építettek és felújították a régit.

Az István Király Általános Iskolában szeptemberre elkészült rekortános kültéri kézilabdapálya is a fejlesztési program keretében valósult meg Vargha Tamás országgyűlési képviselő közreműködésével, mintegy 24,5 millió forintból. A pálya komoly palánkrendszerrel, labdafogó hálóval és új kapukkal van felszerelve. Az Magyar Kézilabda Szövetség révén az önkormányzat tulajdonába kerül.

Minden iskolai fejlesztés fontos, hiszen a gyerekeket és persze a környéken élőket is szolgálja – mondta a város polgármestere Cser-Palkovics András. Az István Király Általános Iskolában a régi pályát a Kézilabda Szövetség támogatásával mintegy 25 millió forintból alakították ki az új pályát, palánkrendszert, labdafogó hálókat. Fehérvár polgármestere köszönetet mondott Vargha Tamás államtitkárnak, aki a forrás megszerzésében segített és a Kézilabda Szövetségnek a támogatás megítéléséért.

Az István Király Általános Iskola tornatermében a mászófalat bővítették az önkormányzat hárommillió forintos támogatásával. Itt a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület már 16 éve szervez heti rendszerességgel edzéseket. A sportklub fontos feladatának tekinti, hogy minél szélesebb körben megismertessék a sziklamászás és sportmászás különleges és egyedi világát. Az elmúlt évek során egyre többen kedvelték meg a sportágat és évről évre növekszik a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyein résztvevők száma is.

Nagyon örülünk annak, hogy az önkormányzat segítségével fel tudták újítani és bővíteni a mászófalat az iskola tornatermében - mondta Krählingné Kovács Tünde iskolaigazgató. Az udvaron pedig összefogással, a Kézilabda Szövetség támogatásával valósulhatott meg a kinti pálya felújítása. Mindennél többet elmond a fejlesztés fontosságáról, hogy a gyerekek a szünetekben szinte „harcolnak” azért, hogy ki használja a pályát.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.