Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Október 24. 04:56, kedd | Helyi
Forrás: femcafe.hu / 24.hu / youtube

Ütős lett A Viszkis új előzetese (videó)

Ütős lett A Viszkis új előzetese (videó)

Egy hónap múlva a mozikban Antal Nimród akciófilmje. (A képen az alkotók: Szalay Bence, Móga Piroska, Antal Nimród, Schneider Zoltán)

Minden magyarnak ismerősen csenghet Ambrus Attila neve, aki az 1990-es években elkövetett posta-és bankrablásai miatt vált hírhedtté. A "Viszkis" névre keresztelt férfi összesen 142 millió forintot zsákmányolt, emiatt 2002-ben 17 év letöltendő börtönre ítélték. Nevét onnan kapta, hogy közvetlenül a rablások előtt, a helyszínekhez közeli kocsmákban 1-2 deci whiskyt ivott. 2012-ben szabadult, jelenleg keramikusként dolgozik és boldog házasságban él 20 éves feleségével.

Ambrus Attilának nagyon sok rajongója lett az évek során, az emberek ugyanis egyfajta Robin Hoodot, Rózsa Sándort láttak benne. Életéről film készült, melyet egymilliárd forinttal támogatott a Filmalap. A Viszkis című alkotást novemberben mutatják be a magyar mozik.

A történet szerint Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán.

Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

Ha minden jól halad, a film 2017 október közepén kerül a magyar mozikba, a fent említett színészeken kívül szerepel még benne Csuja Imre, Gazsó György, Oszter Sándor, Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila is.

"...nem akarjuk heroizálni a főszereplőt, hiszen ezt már megtette helyettünk a korabeli sajtó, amikor Ambrusból egy Rózsa Sándor-kaliberű népi hőst faragott. Ha ügyesen készítjük el a filmet, a néző majd meghozza a maga ítéletét." - mondta Hutlassa Tamás, a film producere.

"Meglepett, hogy ez a film milyen érzelmeket váltott ki az emberekből. Senki ne ítélkezzen előre, mi egy szórakoztató filmet készítünk! Magyar viszonylatokhoz képest erős költségvetéssel dolgozunk, de ez meg is látszik majd, komoly látványra és kaszkadőri munkára számíthatnak a nézők." - tette hozzá Antal Nimród, a film rendezője.

A két órás mozifilm új előzetese:

Rövid werkfilm és beszélgetés:

Nem akartak hőst csinálni Ambrusból, a média és a közönség által felépített karaktert használták fel:

Címkék: film, mozi, szórakozás, Viszkis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.