Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Június 20. 07:03, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Valami Amerika 3

Valami Amerika 3

A hétvégén elkezdődött Herendi Gábor nagysikerű filmsorozata, a Valami Amerika harmadik részének forgatása.

KÉP: Szabó Győző, Hujber Ferenc és Pindroch Csaba a Valami Amerika 3 forgatásán. (Fotó: Wlcsek András)

A Valami Amerika első részét 2002-ben, a másodikat 2008-ban mutatták be. Az eltelt 15 év alatt a mozik és a televíziók újra és újra műsorra tűzik, egyfajta kultuszfilm lett, a nézők szinte követelik a folytatást.

"Mindkét film forgatása felejthetetlen élmény volt nemcsak a színészeknek, hanem az egész stábnak, így minden amellett szólt, hogy vágjunk bele a következő részbe. Izgatottak vagyunk, de felkészültünk, és nagyon bízunk benne, hogy a nézők a harmadik részt is legalább annyira fogják szeretni, mint az első kettőt” – mondta Herendi Gábor rendező.

A munkálatok a tervek szerint augusztus 2-ig tartanak, a Filmalap félmilliárd forintos támogatásával készülő vígjáték 2018. február 15-én kerül majd a magyar mozikba. Eddig nagy volt a titkolózás a film történetével kapcsolatban, de a frissen közzétett szinopszisból végre kaphatunk némi képet arról, hogy miről fog szólni a Valami Amerika 3.

  • Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda, Baláék és Toniék is. Egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért indul hajsza, amelynek tétje a fiúk sorsa. Eszter és Timi is beleveti magát a nyomozásba, mindenki versenyt fut az idővel.

A szereposztás nagyrészt ugyanaz, mint az első két részben, de új színészek is feltűnnek majd a vásznon. Pindroch Csaba, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Szervét Tibor, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja, Csuja Imre, Faragó András, Thuróczy Szabolcs és Tompos Kátya mellett a harmadik epizódban Pokorny Lia, Stohl András, László Zsolt, Nagy Ervin, Kovács Lehel és Scherer Péter is szerepet kap.

A film forgatókönyvét Herendi Gábor rendező és Divinyi Réka írta, az operatőre Márton Balázs lesz, látványtervezői Horváth Viktória és Nánássy Zsolt, jelmeztervezője Sinkovics Judit, hangmérnöke Major Csaba, vágója Király István, gyártásvezetője pedig Téni Gábor.

A Valami Amerika első két része a rendszerváltás utáni időszak legnépszerűbb filmjei közé tartoznak: az első részt 529 187-en látták moziban, a másodikat pedig 448 738-an.

Elevenítsünk fel két részletet!

Valami Amerika: Közúti ellenőrzés

Valami Amerika 2: Free - Tompos Kátya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el