Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 11. 12:45, szerda | Sport
Forrás: MTI

Vb-selejtezők - Magyarok győzelmét furcsállja Piturca

Vb-selejtezők - Magyarok győzelmét furcsállja Piturca

Furcsállotta Magyarország észtek felett aratott nagyarányú győzelmét Victor Piturca román szövetségi kapitány, aki szerint ez az eredmény a "futball furcsaságai" közé tartozik.

A szakvezető a 2-0-ás vendéggyőzelemmel végződött román-török mérkőzés utáni sajtótájékoztatón értékelte a csoportállást, és kitért a budapesti találkozóra is. Piturca elmondta, számára "hihetetlennek tűnik", hogy Magyarország ilyen kategorikus módon legyőzte Észtországot.
Piturca csalódottságát fejezte ki csapata kedd esti, hazai veresége miatt, és úgy értékelte, hogy "minimálisra csökkentek" együttese esélyei arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban.
"Néhány nappal ezelőtt még mi voltunk a nagy favoritok, most viszont csak a harmadik esélyesek vagyunk" - jelentette ki Piturca.
Ugyanakkor kiemelte, hogy Magyarországnak és Törökországnak még játszania kell Hollandia ellen, a vb-ezüstérmessel szemben pedig nehéz pontot szerezni. Abbéli reményét fejezte ki, hogy a hollandok korrektül játszanak majd és győzni fognak.
A román szaksajtó a Piturca legénysége által "elszalasztott hatalmas esélyt" siratja, hiszen a törökök elleni esetleges győzelem szinte teljes mértékben bebiztosította volna a románok számára a csoport második helyét.
A Pro Sport című újság címlapján a "Hollandia, segítség!" felkiáltás olvasható. Az újság szerint a román csapat majdnem mindent elvesztett, amit a magyarok ellen nyert pénteken, így esélye a világbajnokságra már kijutott hollandoktól függ nagy részben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!