Városlista
2018. január 23, kedd - Zelma

Hírek

2018. Január 12. 11:21, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

VÉGIG MEGÚJULT A SALÉTROM UTCAI SÉTÁNY ÉS AZ INTÉZMÉNYEK ELŐTTI TÉR

VÉGIG MEGÚJULT A SALÉTROM UTCAI SÉTÁNY ÉS AZ INTÉZMÉNYEK ELŐTTI TÉR

A Salétrom utcában mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházással újult meg a régi burkolat 6500 négyzetméternyi felületen és egységes sétány képét mutatja közösségi terekkel, és sok új paddal.

A megújult utcában Fehérvár polgármestere és országgyűlési képviselője a kivitelezővel közösen tartott bejárást csütörtökön délután.

A felújítás során a Civil Központtól egészen a „TB” mögötti parkolóig átépült a teljes Salétrom utca, ahol zöld szigetek, színes térkövek törik meg a teret, továbbá kialakult az iskola és az óvoda előtt is egy-egy nagyszerű közösségi tér.

Köszönöm a kivitelezőnek, hogy nagyon szép munkát végzett rövid idő alatt – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy „több ütemre osztottuk a Salétrom utca, illetve az intézmények előtti terek megújítását és a helyi gazdaság teljesítőképességének továbbá az adósságkonszolidációnak köszönhetően az ütemeket össze tudtuk vonni. Vidám, fiatalos ahogy a színes térkövek megtörik a teret, mint ahogy a Vasvári Pál utcában „kezdeményezésre” a térkövek egy része színessé vált. Nagyon sok pad épült, a növények telepítése pedig tavasz elején történik majd meg.”

Vargha Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy egy nagyon tetszetős közösségi tér alakult ki a Salétrom utcában, ami visszaigazolja az adósságkonszolidáció pozitív hatását, mely megszabadította a településeket a korábban felhalmozott adósságtól. Székesfehérvár példát mutat abból, hogy az adósságtól megszabadulva hogyan lehet jól és okosan gazdálkodni a forrásokkal úgy, hogy abból Székesfehérvár közössége profitáljon.

Egy olyan sétányt és közösségi teret szerettünk volna kialakítani, ami alkalmas arra, hogy az iskolai és óvodai rendezvények mellett a Salétrom utcában élők is megújult, szép környezetben tudjanak találkozni – mondta Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Szeretnének olyan kisebb programokat is szervezni, mely az itt élők számára nyújt majd szórakozási lehetőséget. Kiemelte, hogy idén egy közlekedési tanpálya épül gyerekeknek a Salétrom utca végén.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 23. 09:02, kedd | Helyi

FEBRUÁR 3-IG LÁTHATÓAK ARANY JÁNOS MŰVEINEK DÍSZKIADÁSAI

Február 3-ig láthatóak a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönytárában Arany János Műveinek díszkiadásai.

2018. Január 22. 13:26, hétfő | Helyi

A 2018-AS KÖLTSÉGVETÉS TERVEZETÉRŐL TART KEDDEN FOGADÓÓRÁT FEHÉRVÁR POLGÁRMESTERE

On-line fogadóórát tart január 23-án, kedden délután, 16 és 18 óra között Székesfehérvár polgármestere.

2018. Január 22. 13:13, hétfő | Helyi

SPORTOS ISKOLANYITOGATÓ PROGRAMOK AZ ISTVÁN KIRÁLY ISKOLÁBAN

Folytatódnak a leendő elsősöket toborzó programok az Székesfehérvári István Király Általános Iskolában.

2018. Január 21. 10:07, vasárnap | Helyi

MINDENT A NYUGDÍJAS SZÖVETKEZETEKRŐL - TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM LESZ A VÁROSHÁZÁN

Nyugdíjasok számára hirdetnek fórumot.