Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Január 09. 17:31, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Veszélyes és tilos a fehérvári tavak jegére menni

Veszélyes és tilos a fehérvári tavak jegére menni

Táblák is jelzik a Csónakázó-tavon és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni!

Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél, ami életveszélyes lehet. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

A Sóstó természetvédelmi terület, így korcsolyázni is TILOS a megújult tavon, melynek változatos medermélysége és a nádasok miatt is rendkívül veszélyes rámenni!

Székesfehérvár tavait is befagyasztotta a hideg és a tiltás ellenére többen már a jégre léptek. Bár éjszakánként továbbra is fagypont alatt lesz a hőmérséklet, de ettől függetlenül mind a Palotavárosi, mind a Vidámparki tó jegére veszélyes és tilos menni.

A Velencei-tavon is a változatos medermélység miatt a fagyott részek vastagsága még rövid távolságokon belül is eltérő lehet. A vízügyi szakemberek szerint korai rámenni bármilyen befagyott élővízre, mivel ahhoz legalább 15 centiméteres jégréteg szükséges.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 18. 10:20, hétfő | Helyi

Egy hónapra lezárják a Nefelejcs utca Berényi úti csomópontját

Jövő héten a Berényi út felújításának II. üteméhez kapcsolódóan a Nefelejcs és az Olaj utca Berényi úti csomópontjait lezárják várhatóan egy hónap, illetve két hét időtartamra.

2019. Március 14. 12:07, csütörtök | Helyi

A polgárosodás forradalma Székesfehérváron

Pilvax Kávéház, Nemzeti dal, Táncsics kiszabadítása – a márciusi 15-i pesti forradalom eseményei szinte minden óvodai, iskolai és városi megemlékezésen elhangzanak.

2019. Március 12. 08:59, kedd | Helyi

Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

A közművek felújításával és cseréjével kezdődik, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával folytatódik a Bartók Béla tér felújítása, ami egy újabb olyan tere a városnak,

2019. Március 12. 08:53, kedd | Helyi

Lakossági fórum a Tóvárosban - járdák és utak mellett intézmények is megújulnak

Lakossági fórumon várta a városrészben élőket Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője.