Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 28. 06:28, hétfő | Helyi
Forrás: sg.hu

YotaPhone 3: jön az újabb kétarcú különcmobil (videók)

YotaPhone 3: jön az újabb kétarcú különcmobil (videók)

Az orosz gyártó hamarosan kiadja harmadik generációs duplakijelzős okostelefonját. Hosszabb szünet után végre ismét életjelet adott magáról a sorrendben harmadik YotaPhone.

Az okostelefon piac az elmúlt időkben mintha egy kicsit beszürkült volna, hiszen a gyártók különböző készülékei platformtól függetlenül lényegében szinte mind ugyanúgy néznek ki és ugyanolyan funkciókat vonultatnak fel, illetve leginkább csak kijelzőméret és processzor frekvencia tekintetében térnek el egymástól.

Az LG ívelt telefonokkal színesíti a piacot, a Samsung pedig az oldalélekre hajtja rá a kijelzőt, de igazából ezek a telefonok sem hoznak lényeges új funkciókat. Nem úgy azonban az Ororszországban székelő Yota Devices, mely hamarosan már a harmadik olyan telefonjával jelenik meg a piacon, ami elölről egy hagyományos okostelefon, hátulról viszont már lényegében egy kompakt e-könyv olvasó.

A YotaPhone 3 vékonyabb kivitelben jelenik majd meg a piacon, magára a debütálásra pedig hamarosan sor kerülhet. A felvételeken szemügyre vehetjük a burkolatot, képet alkothatunk a telefon hozzávetőleges fizikai méretéről, legalább ilyen fontos azonban, hogy a cég harmadik megoldása már a Snapdragon 625 chipre épül (a fogyasztással és az üzemidővel tehát nem lesznek komoly gondjaink), ehhez pedig 4 GB memória, egy alapesetben 64 vagy 128 GB-os, ám microSD révén kibővíthető belső tároló, valamint egy 3200 mAh-s akkumulátor csatlakozik majd. Ez szintén megfelelő üzemidőt biztosíthat, a chip révén pedig a teljesítmény terén sem marad le a telefon a középkategóriás megoldásoktól.

Ami a képkészítési funkciót illeti, itt elmarad a manapság oly divatos iker-kamera felállás, ehelyett mindkét oldalon egy-egy hagyományos példányra támaszkodhatunk majd. A hátoldalon egészen pontosan egy 12 megapixeles szenzor kapott helyet, az előlapon pedig egy 13 megapixeles változat dolgozik majd, ezek nyilván szintén több, mint elegendőek lesznek az alapvető feladatok ellátásához.

A hátoldalon lévő másodlagos kijelző (amely természetesen ezúttal is az e-ink technológiára támaszkodik) minimális fogyasztást és ennek köszönhetően drasztikusan kitolt üzemidőt biztosít majd, bár az csak a mindennapokban derülhet igazán ki, hogy itt mekkora lesz az eltérés a hagyományos fejlesztésekhez képest.

  • A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a hivatalos megjelenés Kínában és Oroszországban esedékes, az ár 350 és 450 dollár lesz, ami tűrhetőnek mondható.

Yotaphone 3 képekben:

Yotaphone 2 élőben:

3 igazán különleges okostelefon:

S ha mindez nem lenne elég, itt van még 5 különleges hmmm... kézikütyü, melyekkel még akár telefonálni is lehet:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.