Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2018. November 04. 12:08, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Zsinórban nyolcadszor nyert az Alba - ezúttal a Szeged volt a szenvedő fél

Zsinórban nyolcadszor nyert az Alba - ezúttal a Szeged volt a szenvedő fél

Az Alba ismét bebizonyította, hogy remekül bírja a sorozatterhelést, hiszen a Varese elleni Európa Kupa meccs után magabiztosan 97-68-ra győzte le a Szegedet.

A vendégek némileg tartalékosan érkeztek Fehérvárra, és majd harminc pontos vereséggel voltak kénytelenek távozni.

Bombaformában várta a Szedeák elleni összecsapást az Alba Fehérvár, hiszen sorozatban hetedik tétmeccsét húzta be a Varese ellen, a Szeged pedig ugyan legyőzte az előző fordulóban a Debrecent, de sok hiányzóval kellett számolniuk, így az Achilles-sérüléssel bajlódó korábbi fehérvári Juhos Levente sem léphetett pályára a Gáz utcában. Lóránt pontjaival indult a mérkőzés, amelyen magához vette az irányítást Dzunics Braniszlav együttese. A hazaiak jól dobtak távolról és a palánk alatt is megállíthatatlanok bizonyultak. Keller két triplájával, Heath hárompontosával, végül Lóránt zsákolásával 10-0-ás futást csinált az Alba, az első negyed végére közel húsz pontos differencia alakult ki.

A második játékrészben többször is hibáztak a fehérváriak, olykor pontatlanságok, eladott labdák, technikai hibák jellemzték a játékukat, ezt pedig kihasználta a Szeged és Boltics zsákolása után megközelítette három pontra az Albát. Az első három perc bizonytalanságai után, kezdett visszatalálni Dzunics Braniszlav együttese a helyes útra: a légiósok termelték a pontokat a negyed végére pedig húsz pontos különbséget építettek ki.Ahogy az egész meccs, úgy a második félidő is Lóránt kosarával indult, a csapatkapitány egyébként a legtöbbet, összesen huszonegy pontot tett a közösbe.A harmadik negyedben állandósult a legalább húsz pontos különbség, a hazaiak helyzetét pedig végképp megpecsételte, hogy kulcsjátékosuk Boltics összeszedte negyedik személyi hibáját, úgyhogy le is kapta edzője a parkettről. A játékrész hajrájában Bullock közelijével már huszonhárom ponntal vezetett a Fehérvár.

A záró játékrészben két kérdés maradt: mekkora lesz a különbség és eléri-e az Alba a száz pontot. A válaszok: huszonkilenc pont és nem. Utóbbi kedvezőbben is alakulhatott volna, de sok volt a pontatlanság - mindkét csapatnál. Igaz ekkor már inkább a fiatalok kaptak lehetőséget mindkét oldalon. Az Alba Fehérvár magabiztosan húzta be zsinórban nyolcadik mérkőzését.

Alba Fehérvár - Naturtex-SZT-Szedeák 97-68 (27-20) (27-14) (20-17) (23-17)

Alba Fehérvár: Boykins 15 (6), Cartwright 2, Keller 8 (6), Heath 12 (3), Lóránt 21 (3), Bullock 11 (3), Takács M., Tóth 5 (3), Varga, Filipovics 12 (3), Freeman 11.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.