Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Szeptember 19. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

11 ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök

11 ittas sofőrt kapcsoltak le a rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 742 ittasságellenőrzés során 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az elmúlt héten, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

Az év 37. hetében a rendőrök 1 ittas sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, 1 sofőr ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek, és 9 járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. Az egyenruhások a közúti ellenőrzések során hétről-hétre kiemelt figyelmet fordítanak az ittas, illetve bódult járművezetők kiszűrésére, akik magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti.

A vármegye útjain az elmúlt héten 64 közúti közlekedési baleset történt, ebből 1 esetben ittas sofőr volt az okozó. A balesetek közül 51 végződött anyagi kárral, 13 pedig személyi sérüléssel, amelyek közül 8 könnyű, 5 pedig súlyos kimenetelű volt.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök egy hét alatt 46 esetben intézkedtek, továbbá a gyermekbiztonsági rendszer nem megfelelő használata miatt 4, a motorkerékpár-bukósisak használatának elmulasztása miatt 3 intézkedést kezdeményeztek.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben nemcsak a járművezető, de utasai számára is kötelező! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg! Az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti. Elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

… hogy mindenki hazaérjen!

police.hu

Címkék: ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 10:50, péntek | Helyi

Hétfőn és kedden áramszünet lesz az Öreghegyen

Az E.ON tájékoztatása szerint december 11-én, hétfőn és december 12-én, kedden is áramszünetre kell számítani Székesfehérváron. Az érintett területeken kérik a lakosság megértését.

2023. December 08. 09:36, péntek | Helyi

Eltűnés miatt keresi a fehérvári rendőrség Bebők Dórát

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság 07010-157/641/2023. körözési számon folytat eljárást Bebők Dóra székesfehérvári lakos eltűnése ügyében.

2023. December 06. 07:19, szerda | Helyi

Új gyárcsarnokot épít és nyolcvan munkahelyet teremt a Howmet-Köfém Fehérváron

Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron.

2023. December 06. 07:10, szerda | Helyi

Ünnepi nyitvatartás - uszoda, piac, Kori-liget, Bregyó

A Kori Liget december 24-én 14:00-ig tart nyitva, a téli szünetben pedig december 25-26-án és január 1-jén is délelőtt 10-től este 8-ig vár mindenkit.