Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 06. 13:05, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

16 ittas sofőr, 1414 gyorshajtó Fejér vármegye útjain - mérlegen az elmúlt hét

16 ittas sofőr, 1414 gyorshajtó Fejér vármegye útjain - mérlegen az elmúlt hét

Az egyenruhások 2023. május 29. és június 4. között sebességmérési akciókat tartottak Fejér vármegyében.

A rendőrök ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt egyéb szabályszegések visszaszorítására is.

Az elmúlt héten az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 165 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 4 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg.

A hét folyamán az egyenruhások 16 esetben intézkedtek olyan sofőrrel szemben, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A vármegye közútjain hét nap alatt 1414 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 24 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 76-ot pedig helyszínbírsággal sújtottak. A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 5, az elsőbbség meg nem adása miatt 78 járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 40-en sértették meg, a követési távolságot pedig 7-en nem tartották be.

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.