Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Augusztus 30. 10:28, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

381 új hallgatóval kezd szeptembertől az Óbudai Egyetem Székesfehérváron

381 új hallgatóval kezd szeptembertől az Óbudai Egyetem Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetemen is elkezdődik az új tanév szeptemberben. Két székesfehérvári karon minden eddiginél több, összesen 381 új hallgató kezdheti meg a tanulmányait,

akiknek dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kívánt szép, hasznos és élményekben gazdag egyetemi éveket.

Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében, az Óbudai Egyetemen mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campuson, így Székesfehérváron is.

Az intézmény piacképes, gyakorlatorientált képzéseket kínál a hallgatóinak. A korábban lezajlott felvételi, majd a pótfelvételi eljárásból kiderült, hogy a székesfehérvári karok népszerűsége egyre növekszik.

Minden eddiginél több, összesen 381 új hallgató kezdheti meg tanulmányait az Óbudai Egyetem székesfehérvári képzésein szeptemberben, a pótfelvételi keretében felvett fiatalokkal kiegészülve.

Az Alba Regia Műszaki Kar alap- és mesterképzésein 188 fő nappali tagozaton, 130 fő pedig levelezőn kezdi meg tanulmányait. A most először a Keleti Károly Gazdasági Kar által indított gazdálkodás és menedzsment szakra 41-en nappali, 22-en levelező formában nyertek felvételt.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.