Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 28. 16:39, szerda | Helyi sport
Forrás: okkfehervar.hu

450 km-t futnak Lajkó Csabáék egy Hospice alapítványért

450 km-t futnak Lajkó Csabáék egy Hospice alapítványért

Ma reggel az Országalmától rajtolt el a 11. jótékonysági futás Lajkó Csaba vezetésével.

A hat napos akció idén a Fehér Liliom Hospice Alapítványt segíti, pénzadománnyal és egészségügyi eszközökkel is lehet támogatni a kezdeményezést. A Kaposvárra tartó csapathoz bárki csatlakozhat az úton, akár kerékpárral is.

Lajkó Csaba ultrafutó, a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársa szerdán délelőtt indult a 11. jótékonysági futásra barátaival. A csapat tagjai Lajkó Mónika Jánoshalmáról, Sebestyén Linda Budapestről, Földesi József Tapolcáról, Németh Zoltán Bajáról, Balogh Lajos Dinnyésről, Duklesz Mihály Budapestről és Molnár Tamás Gábor Szolnokról – ők kísérik végig Lajkó Csabát a 450 km-es távon.

„Azért választottuk a jótékonysági futást, mert futni szeretünk, jótékonykodni szeretünk, így összekapcsoltuk ezt a két dolgot. Aki nem szeretne sportolni, az is csatlakozhat. Hiszem azt, hogy mindenki szívesen adakozik, ez benne van az emberekben. Mi azon dolgozunk, hogy akikkel találkozunk, akikkel futunk, megismerjék a támogatott alapítványokat, és érezzék a jótékonykodás felemelő érzését.” – fogalmazott az ultrafutó.

A csapat az Országalmától rajtolt, ahol a Vörösmarty Mihály Könyvtár munkatársai és táboros gyerekek gyűltek össze, hogy ’Hajrá, Csaba’ feliratú zászlóikkal biztassák a futót. Az útvonal Budapesten keresztül érinti Paksot, Jánoshalmát, Baját és Szekszárdot, majd az utolsó, azaz a 6. napon a Pécs-Kaposvár szakaszt. A legnehezebb szakasznak a második nap 110 km-es távja ígérkezik Budapest és Paks között, az ötödik-hatodik napot pedig a Mecsek-beli szintek nehezítik. Az érintett településeken bárkinek lehetősége van csatlakozni a futókhoz, akár kerékpárral is.

Idén a kaposvári Fehér Liliom Hospice Alapítvány számára gyűjtenek adományokat, hogy a súlyos betegségben szenvedők testi és lelki ápolásában nyújtsanak segítséget. A városon 2010 óta már többször átfutottak, mondja Lajkó Csaba, és mindig jó szívvel fogadták a csapatot, a kezdeményezést, ezért döntöttek tavaly az alapítvány mellett. A Székesfehérvárról induló futók csatlakoznak a helyi Jótékony Hendikep Futóversenyhez – a befutót ehhez igazítják.

Az alapítvány számlaszámára (10403909-49565754-51531015) továbbra is várják a felajánlásokat, valamint a futók adománygyűjtő dobozzal mennek végig a több száz kilométeren. A csapatot kisbusz kíséri, így ha valaki egészségügyi eszközöket – például infúziót, infúziós szereléket, fecskendőket, felszívó és injekciós tűket vagy vérnyomásmérőt – adna, azt is megteheti, a végállomáson átadják az alapítványnak. Pontos részletek a jotifuti oldalán olvashatók, illetve további információ kérhető Lajkó Csabától a 70/941-8208-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni