Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 11. 10:36, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

9-en súlyosan, 18-an pedig könnyebben sérültek meg a vármegye múltheti baleseteiben

9-en súlyosan, 18-an pedig könnyebben sérültek meg a vármegye múltheti baleseteiben

Egy hét alatt 16 személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből három esetben ittas volt az okozó jármű vezetője.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten 84 közúti közlekedési baleset történt, melyből 68 anyagi kárral végződött, míg további 16 személyi sérüléssel járt.

Ezekben az esetekben 9-en súlyosan, 18-an pedig könnyebben sérültek meg. A balesetek legfőbb oka továbbra is a sebességtúllépés és a kanyarodás szabályainak megsértése volt. Az említett esetek kapcsán a rendőrök 3 alkalommal intézkedtek olyan járművezetőkkel szemben, akik a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak, és balesetet okoztak.

Székesfehérváron, a 8-as számú főúton a 63-as számú főút felé közlekedett autóval egy 37 éves soproni lakos 2023. július 8-án késő este. Haladása során az adott útszakaszra megengedett 60 km/h sebességhatárt jelentős túllépte, melynek következtében a körforgalomhoz érve elvesztette uralmát a jármű felett, és a körforgalom belső körívén található útpadkának ütközött, majd a közlekedési csomópont közepén állt meg. A baleset során a soproni férfi az elsődleges orvosi adatok szerint súlyosan, míg utasa, egy 36 éves tatabányai férfi könnyebben sérült meg. A helyszíni intézkedés során megállapítást nyert, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

Sárkeresztes külterületén, a 8203-as számú úton Moha felől közlekedett személygépjárművel egy 33 éves verebi férfi. Haladása során, a 81-es számú főút kereszteződéséhez érve az ott kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva halad a kereszteződésbe, ahol összeütközött a Székesfehérvár felé szabályosan közlekedő autóval. A balesettel összefüggésben a vétlen járművezető megsérült. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy a KRESZ szabályait minden esetben maradéktalanul tartsák be, és csak biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban induljanak el! Aki ittas állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.