Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Február 07. 18:57, szerda | Sport
Forrás: feol.hu

A Fehérvári Titánok esélyt sem adtak a Vienna Capitals farmcsapatának

A Fehérvári Titánok esélyt sem adtak a Vienna Capitals farmcsapatának

Az Erste Liga rájátszásába kerülésért folytatott harcban létfontosságú összecsapáson fogadta a Vienna Capitals II együttesét a Fehérvári Titánok.

A hazaiak a feladatot sikeresen teljesítették, 3-0-ra győztek.

Talán a szezon legfontosabb mérkőzésére készültek mindkét oldalon, hiszen a playoffba kerülés volt a tét az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A Titánok sorsa azonban lényegében a saját kezükben volt, hiszen mindenképpen győzniük kellett ahhoz a rendes játékidőben, hogy a negyeddöntőbe jutás szempontjából biztonságban érezhessék magukat, bár ugyanez volt elmondható a bécsi farmcsapatról is – igaz az ő gólkülönbségük hat góllal rosszabb volt a meccset megelőzően, mint vendéglátóiké.

Varga Balázs lapos lövése okozott először kisebbfajta gondot Max Zimmermannak, majd Joe Antilla közeli löketénél Fortuna is a hálóőrrel volt, de végül védői eltakarították a pakkot kapuja elől. A harmad közepén kétszer egymás után emberhátrányba kerültek a kék-fehérek, de nem volt igazán átütőerő a bécsiek akcióiban, így túlélte a hazai csapat ezt a négy percet. Válaszul azonban a 14. percben egy formás támadás lezárásaként Szita Donát verte be Péter Balázs kapu mögül visszapasszolt korongját úgy, hogy Zimmermannak ideje sem volt arra, hogy a karját egyáltalán felemelje, 1-0.

Az első harmadból áthúzódó emberelőnnyel kezdte a középső húsz percet a Titánok csapata, de Antilla próbálkozásán kívül nem nagyon emelkedett Zimmermann vérnyomása. Ettől fellélegeztek a sárga mezesek, és néhány veszélyesnek tűnő támadásból Kornakker Dániel ketrece elé keveredtek, de ezúttal nem lehetett panasz a fehérváriak védekezésére, biztosan verték vissza ezeket a kísérleteket. Már attól tartottak a szurkolók, hogy ebben a harmadban nem láthatnak gólt, de ezt a sanszot nem adták meg a Titánok ellenfelüknek, a 36. percben egy kapu előtti kavarodás után Iiro Vehmanen volt a befejező ember, 2-0.

Akárcsak az előző harmadban most is előnnyel indulhattak csatába a hazai legények, és hasonlóan a húsz perccel korábbihoz, ezt a fórt sem tudták kihasználni. Még alig egészültek ki a bécsiek már jött az újabb kiállítás, Nicholas Kuqali került a büntetőpadra bottal akasztásért. Meleg pillanatokat éltek át a vendégek, ennek ellenére azonban több Zimmermann-védésnek köszönhetően maradt a kétgólos különbség. Aztán két perc elteltével a következő előnyt már nem hagyták veszni a kékek, Derek Schoemakers varrta fel a jobb felsőbe a pakkot, 3-0. Rögtön a középkezdést követően újra gólt kiáltottak a fehérvári szurkolók, de a kapu mögül jól látható volt, hogy a korong nem haladt át a gólvonalon Szita lövése után. Ezt a bírók videóelemzése is alátámasztotta. A 48. percben Christian Dolezal vezetőedző időkéréssel próbálta csapatát észre téríteni, de ez csupán időleges volt, mert egyértelműen érezni lehetett a bécsi ifjakon a fáradságot, amelyet nemcsak a szabálytalanságok számának növekedése bizonyított. A Titánok győzelméhez nem férhetett kétség.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.