Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 05. 08:00, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

A hajrában kapott gólok miatt nehéz helyzetbe került a Vidi a Magyar Kupában

A hajrában kapott gólok miatt nehéz helyzetbe került a Vidi a Magyar Kupában

A bajnokságban kiesőjelölt Zalaegerszeg ellen játszott a Magyar Kupában a négy közé jutásért a MOL Fehérvár.

Elég eseménytelen meccsen az utolsó tíz percben váratlanul két gólt is szerzett a ZTE, ezzel pedig a jövő heti visszavágó előtt esélyesnek tekinthető a továbbjutásra a címvédő ellen.

A fehérváriak edzője, Joan Carrillo többször is kijelentette, hogy fontos a kupa a csapat számára. Tegyük hozzá: reálisan ebben a sorozatban több esély van a végső siekrre, mint a bajnokságban, ahol komoly előnye van a Ferencvárosnak a Vidivel szemben. Ennek megfelelően erős kezdőt tett fel a katalán szakember, de nem mondhatjuk, hogy sorra alakította volna ki a helyzeteket a Vidi. Az első félidőben így is kellett párszor védenie Demjénnek, a hazaiak kapusának, egyszer pedig, Nego lövésénél a kapufa is kisegítette, de a mezőnyfölény nem érett góllá.

Szünet után pedig teljesen kiegyenlített, és egyben eseménytelen játék folyt, amelyben a kapusoknak alig akadt dolguk. Az utolsó negyed órához érve előbb Hodzic lövése, majd Katanec fejese végre megdolgoztatta Demjént illetve Kovácsikot, de a gólok csak ezután jöttek. És nem a Viditől... A 83. percben Ikoba használta ki, hogy egyetlen védő sem ugrott fel vele fejelni, Hegedűs beadásából szerzett vezetést. Négy perccel később a csereként beállt Hegedűs maga is betalált, ekkor is alaposan lemaradtak a fehérvári védők.

A 2-0-ás zalaegerszegi győzelem a játék képe alapján nem volt benne a meccsben, de ez nem számít, immár inkább a Zete a továbbjutás esélyese. A Vidi jövő szerdán, a hazai visszavágón próbálhatja meg lefaragni a hátrányt, de ahhoz sokkal jobb támadójáték és helyzetkihasználás kell.

Zalaegerszegi TE FC–Mol Fehérvár FC 2–0 (0–0)

Mol Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Juhász, Muszliu, Hangya – Nyári (Petrjak, 85.), Elek, Nikolov (Futács, 63.) – Nego (Houri, 63.), Hodzic, Milanov. ű

Gl.: Ikoba, Hegedűs.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.