Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 18. 07:40, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

A Hell Energy mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón

A mesterséges intelligencia (MI) által kifejlesztett terméket a hazai boltok mellett több mint hatvan országba fogják exportálni.

A tájékoztatás szerint az új íz összetevői, dizájnja, marketingje és gyártása teljes, komplex folymatatát a mesterséges intelligenciára alapozták.

Az MI a világhálón fellelhető nagy mennyiségű információt feldolgozva alkotta meg az általa legjobbnak tartott receptet. Az MI által összeállított recept a valódi koffein és az optimalizált cukormennyiség mellett vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz, és természetesen megfelel minden élelmiszeripari előírásnak - ismertették a közleményben.

A receptúra titkos, magas szintű biztonsági elemekkel ellátott számítógépen tárolják, biztonsági másolatát egy svájci trezorban őrzik - fűzték hozzá.

Az új termék iránt már most nagy érdeklődés mutatkozik a piacon, és pozitív a fogyasztók visszajelzése is - közölte Szondy Réka, a cég kommunikációs tanácsadója.

Jelezte: a Hell Energy termékeinek 58,77 százalékát exportra értékesítették a tavaly.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett konszolidált eredménykimutatás szerint a Hell Energy Magyarország Kft. nettó árbevétele a 2022-ben csaknem 150 milliárd forint volt, amelyből a belföldi értékesítés 61,8 milliárd forintot, az exportértékesítés 88 milliárd forintot tett ki.

Szondy Réka az MTI-vel közölte, az exportértékesítésből 68,194 milliárd forint az Európai Unión (EU) belülről, 19,947 milliárd forint EU-n kívülről származott 2022-ben.

A 2021-es évben a vállalat nettó árbevétele 100,496 milliárd forint volt, ebből a belföldi értékesítés 44,322 milliárd forintot, míg az exportértékesítés 56,174 milliárd forintot tett ki.

A cég adózott eredménye 2022-ben 13 milliárd forint, míg egy évvel korábban 15,5 milliárd forint volt.

A társaság részvényeivel a BÉT Xbond piacán kereskednek.

A nyilvános cégadatok szerint a Hell Energy Magyarország Kft. a tavalyi üzleti évben átlagosan 1062, egy évvel korábban pedig 867 munkavállalót foglalkoztatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.