Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 18. 08:39, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt,

a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

A munkálatokat a kivitelező január 18-án, hétfőtől folytatja – kérik a lakókat, a közlekedőket, továbbra is legyenek körültekintőek és óvatosak!

2014-ben kezdődött meg a város egyik legforgalmasabb útszakaszának, a Mártírok útjának a felújítása: pályázati támogatással és az Önkormányzata által biztosított saját forrásból, közel egymilliárd forint értékű beruházással. A projektben 1,3 km hosszban megújult az út pályaszerkezete, és sor került a csapadékvíz főgyűjtő átépítésére is.

2020 szeptemberében indulhatott el a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása 456,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással: benne a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó szakasz felújításával és az út alatti közművek cseréjével, az útburkolat szerkezetének a megújításával. A beruházás tartalmazza mintegy 680,7 folyóméter vezeték kiépítését, illetve a közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat-, járda-, parkoló-, kapubejáró felületek helyreállítását.

A kivitelezés során november végén már megkezdődhettek a helyreállítási, aszfaltozási munkák a Mártírok útja – Seregélyesi út csomópontban. A munkálatokat a kivitelező január 18-án, hétfőtől folytatja – kérik a lakókat, a közlekedőket, továbbra is legyenek körültekintőek és óvatosak!

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt kivitelezése, az út korszerűsítésének a második üteme a tervek szerint a tavasz folyamán készül el.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.