Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Szeptember 11. 06:45, hétfő | Helyi sport
Forrás: jegkorongblog.hu

A két EBEL-utolsó csapott össze Zágrábban

A két EBEL-utolsó csapott össze Zágrábban

A Medvescak Villachban, a Fehérvár AV19 hazai jégen a Vienna Capitalstól kapott leckét a nyitányon. Mindkét csapatnak volt mit jóvátennie a szurkolóik felé.

Nem kezdte jól a bajnokságot a Fehérvár AV19, de nem kezdte jól a négy év után visszatérő Medvescak sem. A zágrábiak Villachban kerültek a kerekek alá, a mérkőzés folyamán háromszor is két percen belül kapva két-két gólt. Hiába lőttek többet kapura ellenfelüknél, 6-1-re kikaptak Saraueréktől. A Medvescak a KHL-kaland végére anyagilag majdnem összeomlott, végkiárusítást tartott a játékosaiból. A csőd közeli állapotban levő klub ismét megcélozta az EBEL-t.

A Fehérvár nem kezdett rosszul, de a meccs végére aztán mindent elrontott a Vienna Capitals elleni hazai nyitányon. A legfájóbb a speciális játékokban mutatott tehetetlenség. 8 emberhátrányból 5 gólt kapott, azaz 37,5%-kal védekezte ki ezeket a speciális helyzeteket, ez nemcsak ebben a ligában, hanem mindenhol kevés. Összesen 9 gólt kapott Rajna Miklós. A vereséget ráadásul nem is lehet Rajna nyakába varrni. Bár kétségtelenül elmaradtak a bravúrjai, ám a gólok többségénél fájóan kiszolgáltatott helyzetbe került, hiszen a bécsiek játszi könnyedséggel tudtak ziccerhelyzetekbe kerülni.

Bravúros zágrábi győzelemmel, szép gólokkal feledtette a Fehérvár a nyitány nehézségeit.

A zágrábi mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, az 5. percben Sárpátki Tamás révén megszerezte a vezetést. Egy perccel később Vincze Péter és David Gilbert egyaránt kisbüntetést kapott, a Medvescak kettős emberelőnybe került, amit Sondre Olden találatával ki is használt.

Két percre rá megint a Fehérvár AV19 vezetett, Szabó Krisztián betalált Gasper Kroseljnek. Előnyét egészen a 45. percig tartotta a Volán, amikor Olden újra egyenlített. Szerencsére nem örülhettek sokáig a zágrábiak, másfél perc múlva Vincze újra előnyhöz juttatta a vendégeket.

A Medvescak a hajrában nagy nyomást gyakorolt a Fehérvárra, fölényüket Tero Kostiranta váltotta gólra. Hosszabbításra került sor, amiből a Fehérvár jött ki jobban, David Gilbert a legjobbkor lőtte meg első EBEL-gólját, így a magyar EBEL-csapat 4-3-ra győzött.

Benoit Laporte értékelte a szezont első győzelmét, a Zágráb elleni mérkőzést

Mestermérleg, Benoit Laporte: "A pénteki mérkőzés után a srácok meg akarták mutatni, hogy mennyire jól tudnak játszani. Végig jól működött a koncentráció, és bár nem volt szerencsénk, hiszen két gólt is rosszul pattanó korongból kaptunk és a zágrábiak kétszer is kiegyenlítettek, ez nem vett vissza a lendületünkből és végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A fiatal magyar sor nagyon jól működött ma, Sárpátki, Szabó Krisztián és Vincze is megérdemelték a gólokat, és örülök, hogy ilyen nagy nyomást tudtak gyakorolni az ellenfélre. A felkészülés során is látszott, nem csak egy, hanem több veszélyes sorunk is van, és amikor az egyik sor kevésbé tud dominálni, a helyét átveszi egy másik egység."

A Fehérvár AV19 csapata legközelebb szeptember 15-én, pénteken lép jégre a Villach ellen.

Címkék: EBEL, hockey, hoki, jégkorong, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.