Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Július 02. 14:24, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A LÁRKE a nyár szervezete – a vakok problémáival ismerkedhettek a fehérváriak

A LÁRKE a nyár szervezete – a vakok problémáival ismerkedhettek a fehérváriak

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és a Civil Centrum Alapítvány közösen hirdette meg „Az Évszak Szervezete Programot”.

A nyár szervezete a LÁRKE, akik érzékenyítő akciót is szerveztek a Kossuth utcában, hogy felhívják a figyelmet a látássérültek hétköznapi problémáira.

Július 1-től a LÁRKE a „nyár szervezete”, kampányukkal a fehérvári járókelők is találkozhattak a Kossuth utcában.

Az akció során a pénzfelismerés problémájával ismerkedhettek meg a fehérváriak a látássérültek szemszögéből. Azt demonstrálták, hogy a látássérültek számára mennyire hétköznapi probléma az, hogy a bankjegyeket nem tudják megkülönböztetni.

Szokó Zsolt, a LÁRKE elnöke szerint a magyar papírpénzeknél a fémpénzekhez hasonlóan alak és méret szerint is jó lenne megkülönböztetni a különböző címleteket, hasonlóan az eurós bakjegyekhez.

Elmondta, hogy a magyar papírpénzeken festékdomborítást végeznek, amely egy ideig látszik a bankjegyeken, azután, ahogy használódik a pénz, lekopik róla.

Az érzékenyítő akcióval párhuzamosan a Magnet fiókjában elindult az a kampány, amely során adománygyűjtést szerveznek a LÁRKE részére.

A LÁRKE munkatársai elsajátíthatják az adománygyűjtési praktikákat és belső kommunikáció fejlesztésben is részt vehetnek.

Orosz Csaba, a MagNet Magyar Közösségi Bank Székesfehérvári Fiókjának fiókvezetője szerint az Évszak Szervezete Programot is abból a célból hozták létre, hogy felhívják ügyfeleik figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, illetve lehetőséget biztosítsanak ennek gyakorlására. Az Évszak Szervezete Program keretein belül 2018. márciusától évente négy kiválasztott szervezet gyűjthet adományt három hónapon keresztül minden egyes bankfiókban, vagyis a tavasz, nyár, ősz vagy tél szervezetévé válhat.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.