Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Augusztus 17. 11:41, szerda | Életmód
Forrás: egeszsegter.hu

A modern csöndes gyilkos. A Wifi sokkal veszélyesebb, mint gondolnád!

A modern csöndes gyilkos. A Wifi sokkal veszélyesebb, mint gondolnád!

A wifi káros hatásait a mi korosztályunk fogja majd megtapasztalni először, hiszen még nem ismeretesek a káros hatásaik.

Bizonyára nem kell senkinek sem bemutatni modern korunk vívmányait, mobilokat, laptopokat, táblagépeket, stb. Örömmel használjuk, viszont nem gondolkodunk el azon, hogy ezek az elektromos eszközök milyen hatással vannak/lesznek ránk. Minden elektromos kütyü kisebb vagy nagyobb mértékben, de EMF sugárzással bír. Mi az EMF? Elektromágneses frekvencia rövidítése, és gyakran hivatkoznak rá elektroszmogként.

A wifi gyakorlatilag egy sugárzás, egy láthatatlan gyilkos. Folyamatosan, bárhova megyünk, ott van már a vonaton, a legtöbb étkezdében, étteremben, kocsmában, és amerre csak a szem ellát. Ez a fajta folyamatos elektromágneses sugárzás számos egészségügyi problémát okoz már most is, de a jelentős hatásairól, csak egy pár éven esetleg évtizeden belül lehet majd bizonyítottan beszélni.

Ha az alábbiak valamelyikét tapasztalod rendszeresen, akkor érdemes elgondolkodnod arról, hogy felhagyj az internetezéssel, és kerüld a nyílt wifi-t használó helyeket.

● krónikus fáradtság,

● fülfájás,

● koncentráció hiánya,

● gyakori és súlyos fejfájás,

● alvászavarok,

● rák.

Sajnos kiszolgáltatott az ember, hiszen tényleg bármerre megyünk, mindenhol jelen van a vezeték nélküli hálózat – a wifi.

Szakértők szerint ritka, de extrém esetben kifejezetten káros lehet kismamákra és a csecsemőre, a fejlődés első szakaszaiban.

Egy angol kutatásban magas EMF sugárzásnak kitett, fejlődésben lévő gyerekeknél (egészen 16-18 éves korig) megfigyelték, hogy nehezebben teljesítenek az iskolában, fáradtabbak.

Ha szeretnél valamit tenni az egészséged érdekében, akkor legalább estére nyomd le az áramkört, amely a routert és az internetet táplálja.

egeszsegter.hu

Címkék: internet, sugárzás, WiFi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.