Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 15. 09:43, szerda | Bulvár
Forrás: twice.hu

A SkyNews Australia újságírójának nagyszerű válasza az éghajlatváltozás miatt tiltakozó fiatalok számára

A SkyNews Australia újságírójának nagyszerű válasza az éghajlatváltozás miatt tiltakozó fiatalok számára

A SkyNews Australia újságírójának nagyszerű válasza az éghajlatváltozás miatt tiltakozó fiatalok számára.

„Ti vagytok az első generáció, amelyik minden osztályteremben légkondicionálást igényel; számítógépeken/laptopokon tanultok; minden szobában van TV; egész álló nap elektronikus eszközöket használtok; a legtöbben autóval jártok iskolába tömegközlekedés helyett… a történelem legnagyobb fogyasztói csoportját alkotjátok, folyamatosan a legdrágább ruhákat vásároljátok meg, hogy „divatosak” legyetek; a tiltakozásotokat digitális és elektronikus eszközök segítségével teszitek közzé…

Mielőtt tiltakoznátok, kapcsoljátok ki a légkondit, menjetek gyalog iskolába, kapcsoljátok ki a telefonotokat, olvassatok el egy könyvet, és készítsetek magatoknak szendvicset, ahelyett, hogy kész, csomagolt ételt vásárolnátok.

Mindebből semmi nem fog megtörténni, mert önzőek vagytok, rosszul neveltek titeket, és olyan emberek manipulálnak, akik kihasználnak, és meggyőznek arról, hogy ez a tiltakozás nemes célt szolgál… ti pedig mindeközben a legelképesztőbb, legvadabb nyugati luxusban éltek.”

Ébredjetek fel, nőjetek fel, és hallgassatok. Tudjatok meg többet a tényekről, mielőtt tiltakozni kezdenétek.

Íme, még egy példa arra az ostobaságra, ahová ez a világ jutott, miközben bizonyos politikusok érdekeit szolgálta.

Nézd csak meg, hogy csinálnak mutatványost egy mentális betegségben szenvedő kislányból, ahelyett, hogy kezelnék, és segítséget nyújtanának neki, anélkül, hogy felismernék, hogy ezzel mennyit ártanak nem csak neki, de egy egész generációnak, amelyik gyenge és képmutató lesz, és elvárja, hogy mindent készen megkapjon, anélkül, hogy bármit is tennie kellene érte.

Aggódom, és elszomorodok, ha arra gondolok, ami a világban történik!

Greta Thunberg 16 éves svéd környezetvédelmi aktivista, aki megosztja a világgal a klímaváltozással kapcsolatos aggodalmait és haragját. Se nem tudós, se nem közgazdász. Nem kínál gyakorlati megoldásokat arra a gazdasági pusztításra, amelyet az ötletei okozhatnak. Csodálatra méltó szenvedély. Rossz megközelítés. A médiában mégis valóságos sztár. Keress rá a Google-ben: 176 millió eredményt ad ki a nevére.

Boyan Slat 23 éves feltaláló, aki 16 éves korában megtervezte a világ első olyan rendszerét, amely megtisztíthatja az óceánokat a műanyagtól. Most egy olyan fejlett technológiákat fejlesztő csoportot vezet, amely arra törekszik, hogy megtisztítsa a világ óceánjait a műanyagtól. Az ő megoldása nem jár gazdasági pusztítással. Csodálatra méltó szenvedély. Helyes megközelítés. A médiát azonban nem érdekli. A Google keresés összesen 270 000 találatot eredményez a nevére.

twice.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára