Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 08. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A szárazság ellenére szépen nő a búza és a repce

A szárazság ellenére szépen nő a búza és a repce

Az aszály ellenére szépen nő a búza és a repce a földeken - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerda reggel a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.

Az elnök elmondta, a gazdák hozzászoktak már a szárazsághoz, hiszen három éve minden tavasszal aszály van az országban.

Hangsúlyozta, Magyarországon a vetőmag előállításához és a kertészethez már feltétlenül öntözni kell, enélkül ugyanis nem lehet termelni.

Hozzátette, jelenleg a legnagyobb kihívás az öntözéshez szükséges infrastruktúra kiépítése: a következő 20 évben komoly fejlesztések várhatók ezen a területen.

A legtöbb helyen elektromos szivattyúkkal oldhatják meg az öntözést, a nagy tározók kiépítése pedig állami feladat - mutatott rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.