Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 14. 17:26, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

A Városházán járt a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének európai képviselője

A Városházán járt a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének európai képviselője

A Független Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnökét, Romain Wolfot és Boros Péternét, a szövetség alelnökét fogadta a Városházán Mészáros Attila alpolgármester.

  • A konzultáción beszéltek a Polgármesteri Hivatal és a szociális intézmények helyzetéről, a biztosított feltételekről. Az európai tisztségviselő elismerését fejezte ki a székesfehérvári gyakorlat kapcsán.

A Városházán Mészáros Attila alpolgármester fogadta a Confédération Européenne des Syndicats Indépendants (CESI – Független Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége) elnökét, Romain Wolfot, aki a Luxemburgi Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének elnöki és a Luxemburgi Kormánytisztviselői Kamara főtitkári tisztjét is ellátja. A vendég delegáció tagjai között ott volt Boros Péterné, a CESI alelnöke, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának alelnöke.

A találkozón Mészáros Attila elmondta, hogy az Önkormányzat sok saját alkalmazottal dolgozik: a Polgármesteri Hivatalban 350 köztisztviselő, a város bölcsődéiben, óvodáiban és szociális intézményeiben pedig 1500 közalkalmazott végzi a munkáját – annak ellenére, hogy a hatósági ügyek nagyrészt állami feladatként működnek és az iskolák fenntartói mivolta megváltozott. Hangsúlyozta, hogy komoly lobbit folytatnak az életpályamodell folytatása, illetve kiterjesztése mellett a szociális területeken.

A konzultációt követően az alpolgármester megmutatta a vendégeknek a koronázási ékszerek másolatát, az Aba-Novák szekkót és a Városháza Dísztermét. Az eseményen részt vett Fehér József, a CESI korábbi alelnöke, az MKKSZ korábbi főtitkára, a SZEF FEB elnöke, valamint Faragóné Fister Aranka, az MKKSZ Fejér megyei titkára és Rácz Györgyi korábbi titkár.

Boros Péterné a városnak a szociális partnerségben való részvételét méltatta. Elmondta, hogy az elmúlt napok tárgyalásain is szóba került az Európában nagy jelentőségű téma, így készülnek az európai szociális dimenziókkal kapcsolatos tevékenységek felgyorsítására.

Romain Wolf örömmel fogadta a Székesfehérvárról elmondottakat. A szervezet munkájával kapcsolatban ismertette, hogy öt éve végzi az elnöki feladatokat, a Luxemburgban működő semleges CESI 30 ezer tagot számlál.

Hangsúlyozta a nemzeti és európai szinten is egyaránt fontos szociális pillér jelentőségét, amelyben a sikerek elérését a bérek emelésével és a munkakörülmények javításával tűzték ki – ez lesz számukra következő hónapok tárgyalásainak elsőrendű témája. A székesfehérvári intézmények feltételeiről és fejlődéséről pedig azt mondta, hogy ez a helyes és járható út.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése