Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Április 07. 10:07, szombat | Sport
Forrás: feol.hu

A vasiakat fogadják az Alba Fehérvár kosarasai

A vasiakat fogadják az Alba Fehérvár kosarasai

Az Egis Körmend érkezik szombaton, 19 órakor a Gáz utcai sportcsarnokba, a kosárlabda-bajnokság középszakaszának első mérkőzésén.

Szerdán kialakult a középszakasz menetrendje: a legjobb öt együttes a felsőházban folytatja, a következő ötös a középső házban, a leggyengébb négy alakulat pedig alul, a kiesés elkerüléséért harcol a folytatásban. A fehérváriak korábban biztosították helyüket a legjobbak között. Sokáig a negyedik helyen tanyáztak, a szerdai, soproni győzelem hozta meg az előrelépést, Lóránték egylabdás meccsen győztek 80–77-re, a képzeletbeli dobogó alsó fokán elhelyezkedő körmendiek viszont simán kikaptak Kecskeméten.

Ahogy a fehérváriak, a piros-feketék is 18-8-as mérleggel rendelkeznek, az albások jobb kosárarányuknak hála végeztek előrébb. Ennek azért van jelentősége, hogy hazai pályán kezdhetik a középszakaszt, ami feltétlenül jobb, mint buszra szállni. Múlt szombaton, Szegeden volt jelenése az Albának, szerdán pedig Sopronban. A Körmend elleni idei mérlegük kimondottan jó, még akkor is, ha utóbbi meccsüket simán elvesztették, a házigazdák 79–67-re győztek. A második negyedben a Körmend 27 pontot szerzett, az albások 10-et.

A szezon korábbi meccsein hatalmas volt a Fehérvár fölénye, akadt találkozó, amit 40 pontos különbséggel nyertek, 115–75-re. Később 88–68-ra diadalmaskodtak itthon, aztán semleges pályán, a debreceni kupadöntőn 86–82-re győzött Dzunic Branislav együttese. Vasban is tudtak nyerni, a FIBA Europe Cupon, 85–77-re, kiegyensúlyozott játékkal.

– Az alapszakasz harmadik helye a szezon kezdésének ismeretében kimondottan jónak mondható. Nagyon sok problémával küzdöttünk, az első öt bajnokin mindössze egy győzelmet arattunk. Aztán komoly menetelésbe kezdtünk, a folytatásban mi szerepeltünk a legjobban, mindössze négy vereséget szenvedtünk, az alapszakaszt megérdemelten megnyerő Szolnok pedig ötször kapott ki – mondta Dzunic Branislav.

A fehérváriaknál Alhaji Mohammed a combját fájlalja, Trevis Simpson a vállát, de vélhetően mindketten vállalják a játékot, hasonlóan az utóbbi összecsapásokhoz.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.