Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 08. 07:27, péntek | Belföld
Forrás: mti

A versenyképes tudáshoz elengedhetetlen a nyelvtudás

A versenyképes tudáshoz elengedhetetlen a nyelvtudás

Abban mindenki egyetért, hogy a mai világban a versenyképes tudáshoz elengedhetetlen a nyelvtudás - emelte ki a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Hollik Istvánt egyebek mellett arról a kormánydöntésről kérdezték, miszerint a kormány visszavonja azt a korábbi döntését, amely középfokú nyelvvizsga meglétéhez kötötte a felsőfokú tanulmányok megkezdését.

Felidézte, 2014-ben döntött a kormány: arra ösztönzik a diákokat, hogy már egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt rendelkezzenek nyelvvizsgával. Erre öt év felkészülési idő volt. A szakmai szervezeteknek viszont az a véleményük, hogy most sok diák csak emiatt a döntés miatt szorulna ki a felsőoktatásból, ezért arra jutott a kormány, hogy a határidőt kitolja - mondta Hollik István.

Emellett párhuzamosan folyik a munka a nemzeti alaptantervről, amelynek a nyelvoktatás is része - tette hozzá.

A kormány döntött arról is, hogy támogatja az egészségbiztosítási alap több mint 34 milliárd forinttal történő megemelését. Közlése szerint ez bizonyos ellátási formák, új gyógyszerek finanszírozását fedezi.

Hollik Istvánt kérdezték arról is, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nem a magyar, hanem a liberális párti román jelöltet támogatja a román elnökválasztáson.

A kormányszóvivő az elmúlt 30 évre visszatekintve példátlannak nevezte, amit Fekete-Győr András tett. Eddig - mint kiemelte - soha egyetlen magyar párt, még Gyurcsány Ferenc sem tette meg, hogy nyilvánosan, egy olyan választáson, ahol van magyar jelölt, egy másik, román jelölt mellett állt volna ki. "Ez elképesztő" - fogalmazott Hollik István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére