Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 04. 15:57, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A Visegrádi országok vasúti szakemberei tanácskoznak Fehérváron

A Visegrádi országok vasúti szakemberei tanácskoznak Fehérváron

Háromnapos konferenciára érkeztek Fehérvárra a Visegrádi Csoport vasúti közlekedési szakemberei.

A szakmai fórumon Mészáros Attila alpolgármester, a Székesfehérvári Intermodális Közösségi Közlekedési Központ kialakításáról is beszélt, amely biztosítja majd a közvetlen átszállási lehetőséget a helyi, helyközi és távolsági buszjáratok, valamint a vasút között.

  • Cseh, szlovák és lengyel vasúti vezetők érkeztek Székesfehérvárra, hogy a kötöttpályás közlekedés jövőjéről és infrastrukturális lehetőségeiről tanácskozzanak.

A vasúti infrastruktúra vezetők és szakemberek háromnapos találkozójának nyitónapján Székesfehérvár alpolgármestere a város terveit ismertette a résztvevőknek. Elmondta, hogy Fehérvár az ország három legnagyobb gazdasági erőcentrumának egyike, pozíciójának megőrzéséhez és az előrelépéshez elengedhetetlenül fontos a közlekedés.

Egy nagy ipari centrum számára ugyanolyan fontos a közúti közlekedés, mint a teherforgalmi, vasúti közlekedés. A magyar vasúthálózatban kiemelt szerepe van Székesfehérvárnak, ezért is nagy öröm, hogy a MÁV Zrt. és az állam az elmúlt években közös erővel újította fel a vasútállomást. Budapest és Székesfehérvár között a teljes hálózat megújult és jelentősen csökkent a menetidő.” – emelte ki Székesfehérvár alpolgármestere, aki szólt a jövőbeli tervekről is.

Elmondta, hogy a következő nagy fejlesztés az Intermodális Közösségi Közlekedési Központ kialakítása lesz, ami biztosítja majd a közvetlen átszállási lehetőséget a helyi, helyközi és távolsági buszjáratok, valamint a vasút között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.