Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 07. 08:51, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Alba Fehérvár KC: hét gólos vereség Vácon

Alba Fehérvár KC: hét gólos vereség Vácon

Vállalható vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC idegenben. A Vác legyőzéséhez bravúrra lett volna szükség, ami csak részben volt meg.

Az első félidőben komoly ütésből állt fel az Alba, a kiugró teljesítményt a fordulás után nem sikerült megismételni, 29-22-re győztek a házigazdák.

Bár tavaly Fehérváron megverte a Vácot az Alba, idegenben sajnos régen volt példa sikerre és a nemzetközi porondon is szereplő Duna-partiak otthonában ezúttal sem Deli Rita együttese volt az esélyes. Ezzel együtt is bátran kezdtek Walfischék, a második percben még vezettek is, azonban a folytatás cseppet sem sikerült jól: 6-0-ás rohamot produkált a Vác. Az Albának sikerült kijönnie a hullámvölgyből, és a 4-5 gólos előnyből sikerült lefaragni, és ebben a fiatal irányítónak Besszer Borbálának is komoly szerepe volt. Az emberelőnyös helyzetek nem tudta kihasználni a Fehérvár, de az első félidő hajrájára így is közte kettőre sikerült megközelíteni a házigazdákat, akik a szünet előtt megint rákapcsoltak és négy góllal elhúztak.

A folytatásban lassan de biztosan egyre jobban elnyúlt a Vác, igaz, akár egy gólra is feljöhetett volna az Alba, de az eladott labdák megbosszulták magukat, így a hazaiak magabiztosan vezettek. A hajrára fordulva már volt, hogy nyolc volt közte végül sikerült hét gólra zárkóznia az Alba Fehérvár KC-nak.

Deli Rita együttes hazai pályán a Békéscsaba ellen folytatja abajnokságban, a váciak a hétvégén pedig az EHF-kupában játszanak a csoportkörért.

Váci NKSE - Alba Fehérvár KC 29-22 (14-10)

Alba Fehérvár KC: Attingré, Györkös (kapusok) - Dubán 2, Mendy 2 (1), Pelczéder, Boldizsár 1, Besszer 3, Sztankovics 4, Walfisch 1, Szarka, Rózsás 6.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.