Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Június 19. 07:04, hétfő | Helyi sport
Forrás: albakosar.hu

Az Alba Fehérvár kosarasaié az aranyérem

Az Alba Fehérvár kosarasaié az aranyérem

Végig vezetve, hatalmas csatában, megérdemelten szerezte meg a fehérvári csapat a legfényesebb medált.

A bajnoki döntőt ötödik, mindent eldöntő meccsén kis túlzással a csillárom is lógtak, akik kívül maradtak, kivetítőn nézték az összecsapást a csarnok főbejárata mellett. Az első pontokat Lóránt szerezte középtávolról, aztán két percen át nem esett találat, sok hiba akadt mindkét oldalon, ami nem is volt csoda a hatalmas tét ismeretében. Shepard gyötörte a labdát a hálóba, a túloldalon Tóth Norbert volt kétszer eredményes, 4-4. Keller Ákos révén előnyhöz jutottunk, Darrin Govens egalizált, majd ismét Keller Ákos pillanatai következtek, ziccert dobott, aztán látványosan zsákolt, 10-6. A kinti dobások nem mentek be egyik oldalon sem, azonban Lóránt a vendégek palánkjánál javított, a túloldalon Keller remekül védekezett, valamint ügyesen kapkodta a lepattanókat, őriztük négy pontos előnyünket, az első negyed 14-8-as eredménnyel zárult.

A folytatásban sem potyogtak a kosarak, Edwards büntetőivel haladt előre a Fehérvár, időt kért Srecko Sekulovic, a Falco trénere. Shepard két duplájával 20-8-ra alakult az állás, Farr helyett visszatért a kicsit szusszanó Keller Ákos, gyorsan leszedett két lepattanót, az Edwards helyett pályára lépő azonnal Mohammed triplát szórt, így tett James Farr is, 26-12. Govens triplája ugyan célba ért, ám a társai gyengén dobtak, Shepard és Mohammed villant, Sekulovic pedig időt kért, 32-15. Három ponttal közelebb jött a Falco, Dzunic is magához rendelte fiait, Taylor és Zigeranovic pontjai következtek, előbbi kintről, utóbbi bentről talált be. Dzunic Branislav ismét időt kért, az első félidő végén 39-24 állt a táblán.

Nagyszünet után Edwards hármassal nyitott, Barham is beköszönt kintről, Edwards újfent remekelt, húsz pontra hízott a differencia, 49-29-nél Sekulovic időt kért. Shepardot a palánk alatt nem tudták tartani, nekünk minden bejött, a látogatóknak semmi. Taylor sem rontott, küzdött, nem adta fel, de nem tudott húszon belülre kerülni a Szombathely. Aztán Váradi hármasával közeltett a vendég, de Mohammed jóvoltából ismét távolodtunk, majd Govens pillanatai következtek, a harmadik negyedet 62-44-es, fehérvári vezetéssel zárták a felek. Lóránt előzőleg betalált közelről, a center videózást kért, a bírók meg is tekintették a jelenetsort, majd úgy határoztak, a kosár érvénytelen, lévén a dudaszó után esett.

A záró etapot Lester Medford közeli pontjai vezették fel, Mohammed válaszolt, azonban Váradi mesteri triplájával 64-51-re jött a vendég. Mielőtt nagyon belelkesedett volna a szombathelyi szurkolótábor, Keller Ákos zsákolt, Shepard ziccert dobott, Sekulovic időt kért. Taylor betörés után szerzett pontokat, ismét húszpontos lett a differencia. Váradi szorgoskodott a palánk alatt, aztán Zigeranovic is. Govens látványos hármasa nyomán, öt perccel a vége előtt, 71-60-ra zárkózott a Falco, Dzunic érthetően időt kért.

Lóránt ziccert dobott, azonban Pustahvar távoli pontjaival araszoltak előre a sárga-feketék, sőt, Govens révén tízen belülre érkeztek, 75-67. Lóránt Péter kipontozódott, Govens betalált, Dzunic megint időt kért. Zigeranovic, a center dobott kintről, sikertelenül, Taylor büntetőit beszórta, Edwards lepattanót szedett, 78-71-re nyert és 2013 után ismét bajnok az Alba Fehérvár.

A lefújás után az éremosztó ceremónia, majd hatalmas ünneplés kezdődött. Előbb a csarnokban, majd a csarnokon kívül, aztán a városháza előtti téren ünnepelték a győzteseket.

A 2013-as győzelem után négy esztendővel, 2017-ben is bajnok az Alba Fehérvár.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
78-71 (14-8, 25-16, 23-20, 16-27)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 3000 néző, vezette: Földházi T., Cziffra Cs., Papp P. (Hartyáni Zs.)

Alba Fehérvár: Taylor 10/3, Mohammed 15/3, Shepard 18, Lóránt 8, Keller Á. 9. Csere: Edwards 13/6, Markovics -, Farr 5/3, Keller I. -. Vezetőedző: Dzunic Branisla v

Falco KC: Govens 20/3, Váradi 12/6, Barham 5/3, Pustahvar 7/3, Tóth N. 4. Csere: Zigeranovic 11, Medford 10/3, Bognár 2, Simon -. Vezetőedző: Srecko Sekulovic

Kipontozódott: Lóránt (37. perc).

A párharc végeredménye: 3-2 az Alba Fehérvár javára.

Címkék: bajnok, kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.