Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 14. 11:05, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az alváshiány stroke-ot okozhat

Az alváshiány stroke-ot okozhat

Egy új tanulmány szerint azoknak, akik kevesebb mint hat órát alszanak naponta, négyszer nagyobb az esélyük a stroke kialakulására, mint azoknak, akik napi hét-nyolc órát töltenek alvással - írja a Fox News.

A kutatás 5666 felnőtt adatait vette szemügyre, az első, amelyik az alváshiányt összekapcsolja a stroke kialakulásának kockázatával, amely még akkor is fennállt, hogyha más rizikófaktor nem volt az érintetteknél, és alkatukhoz képest testsúlyúak voltak.

Márpedig az amerikai Nemzeti Alvás Társaság statisztikai adatai szerint azoknak az aránya, akik legalább nyolc órát alszanak naponta, 38-ról 28 százalékra csökkent tíz év alatt. Egy másik kutatás szerint a dolgozó felnőttek 30 százaléka kevesebb mint hat órát tölt alvással naponta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.