Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 28. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Az árvízzel kapcsolatos biztosításokról

Az árvízzel kapcsolatos biztosításokról

A Fogyasztóvédelmi bizottság 2013 . június 21-i ülésén áttekintette az árvízzel kapcsolatos biztosítási kérdéseket, melyet követően kiadta az alábbi, 18/2010-2014. számú tájékoztatóját az árvízzel kapcsolatos biztosítási lehetőségekről.

A Fogyasztóvédelmi bizottság 2013 . június 21-i ülésén áttekintette az árvízzel kapcsolatos biztosítási kérdéseket. A bizottság az Országgyűlésről szóló 2012 . évi XXXVI . törvény 15 . § (4) bekezdése, valamint az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 46/1994 . (IX . 30.) OGY határozat 96/B . §-a alapján az alábbi állásfoglalást hozta :

A Fogyasztóvédelmi bizottság - feladatkörére tekintettel, korábbi gyakorlatát követve - áttekintette a Dunán levonult árvízzel összefüggésben felmerülő biztosítási kérdéseket. Ennek során meghallgatta a Belügyminisztérium, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, valamint a Magyar Biztosítók Szövetsége képviselőjének tájékoztatását.

A bizottság szükségesnek tartja és támogatja az állami szervek, biztosító társaságok és fogyasztóvédelmi szervezetek által végzett mindazon tájékoztató munkát, amely segíti az árvízzel sújtott területeken élő lakosság tájékozódását a kárrendezés lehetőségeiről és módjáról. Ugyancsak fontosnak tartja a bizottság a biztosító társaságok részéről a zökkenőmentes ügyintézés és a biztosítási összegeknek a károsultak számára történő minél gyorsabb kifizetése érdekében megtett intézkedéseket.

A bizottság fel kívánja hívni a veszélyeztetett területeken épült és emiatt nem biztosítható ingatlanok tulajdonosainak figyelmét - a törvényben meghatározott feltételeknek való megfelelés esetén - a Wesselényi Ár- és Belvízvédelmi Kártalanítási Alappal kötött szerződés lehetőségére, amely az öngondoskodást állami segítségnyújtással kiegészítve ilyen esetekben kártalanítást biztosíthat számukra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során