Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 08. 08:26, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Az első félidőben szétdobta a Jászberényt, utána hazaért az előnnyel az Alba

Az első félidőben szétdobta a Jászberényt, utána hazaért az előnnyel az Alba

Az utolsó helyen álló Jászberény otthonában folytatta három hét szünet után a bajnokságot az Alba Fehérvár.

Tízpontos hátrányból az első félidő végére már hússzal vezettek a remekül triplázó fehérváriak. Nagy fordulat utána sem következett be, jó dobásmutatóval hozta az idegenbeli sikert az Alba.

Finoman szólva sem indult jól a meccs fehérvári szempontból, mert az új amerikai légiósa, Penn által vezetett Jászberény tíz ponttal is elhúzott az első öt percben. Nem mentek be az Alba dobásai, Guyton triplája törte meg végre a jeget. Olyannyira, hogy ő, majd Govens újra betalált kintről, ezzel rögtön szorosabb lett. Az első negyed utolsó három percében 13-2-es rohammal fordított is az Alba, négy hármasára nem volt ellenszere a Jászberénynek.

A második negyedben Govens aktivizálta magát, és mivel ekkor az Alba védekezése is működött, tízzel megugrott Arie Shivek csapata. Elképesztően jól dobták a triplát a vendégek, Markovics már a kilencediket küldte helyre a 17. percben. Lefagyott a Jászberény, már közelről is pötyögtetett az Alba, és a remekül játszó Markovics Luka kosarával kereken hússzal vezetett az első félidő végén!

A második negyedben csak 12 pontot kapott a fehérvári csapat, ez reményt keltő volt, hiszen a bajnoki szünetben éppen a védekezés javítása volt a fő cél. A folytatásban Ljubicsics kosarával már 17-0-s rohamnál tartottak a vendégek, ekkor tudott Alekszandrov betalálni. Lanyhult a figyelem, mínusz huszonhatról közelebb zárkózott a Jászberény. Most ők futottak egy 10-2-t, időt kért Shivek. A harmadik játékrészben nem dominált annyira az Alba, és több pontot kapott, mint az előzőekben.

Lepattanókban is jobban álltak Csorvásiék a hazaiaknál, de a triplákat már kevésbé használták. Tizenkettőre jött fel a Jászberény, Pantelics tett hozzá szokott rutinjával. Ekkor Molnár Márton centerkosarai nyugtatták meg az Albáért szorítókat. Jól küzdött a Jászberény, de Guyton hosszú szünet után ismét heylre küldött egy hármast, neki már a negyedik volt. Amikor kellett, akadt aki betaláljon, így simán nyert az Alba. Hat játékos is elérte legalább a tíz pontot, nem volt kérdéses a győzelem.

Jászberény - Alba Fehérvár 82-95 (22-23, 12-31, 23-21, 25-20)

Alba: Govens 15/9, Guyton 19/15, Markovics 15/3, McDuffie 2, Csupkovics 12/6. Csere: Ljubicsics 10/6, Molnár M. 16, Csorvási 6, Keler I., Lukács N., Takács M.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.