Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 30. 15:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az Országos Vérellátó Szolgálat nem végez PCR-mintavételt

Az Országos Vérellátó Szolgálat nem végez PCR-mintavételt

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a koronavírus-gyanú miatt levett PCR-tesztek laborkivizsgálásában vesz részt, mintavételt nem végez - tájékoztatta a szolgálat csütörtökön az MTI-t.

Az OVSZ közleménye arra hívta fel a figyelmet, hogy a vérgyűjtési helyszíneken mintavétel nem történik, ezért ilyen céllal senki ne jelentkezzen náluk. A PCR-vizsgálatokat a vérellátó külön laboratóriumban, és csak az egészségügyi szolgáltatók által levett mintákon végzi - írták.

Kitértek arra is, hogy ez a vérellátás és a vérkészítmények biztonságát nem veszélyezteti, az OVSZ a véradók jogszabályban előírt vizsgálatait időben elvégzi.
Mint rögzítették, lakossági mintavétel a vérellátó intézményeiben nem történik és véradók esetében sem végez SARS-CoV-2 vizsgálatot, mivel a koronavírus transzfúzióval nem vihető át, tehát a vért kapó betegek számára ez a vírus kockázatot nem jelent.
Az OVSZ arra kér minden koronavírusos fertőzöttet, hogy mintaadásra ne jelentkezzen sem intézeteikben, sem a kiszállásos véradásokon.

Váradásokon továbbra is csak teljesen egészséges donorok jelenjenek meg! - hangsúlyozta a vérellátó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.