Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2023. Február 09. 10:13, csütörtök | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Bajnoki érmek az atléták U16-os országos fedettpályás bajnokságról

Bajnoki érmek az atléták U16-os országos fedettpályás bajnokságról

A fedett pályás országos atlétika bajnokságon kezdték a 2023-as esztendőt az ország atlétai.

Mindjárt az egyik legrangosabb honi viadalán mérethették meg magukat a versenyzők. A székesfehérvári ARAK tagjai szép eredményekkel zárták az év nyitó versenyét.

Fliszár Levente és az ARAK fiú 4x200 méteres váltójának ezüstérmével, elkezdődött az atléták fedett pályás bajnokságain az éremgyűjtés.

Fliszár Levente távolugrásban elért egyéni csúccsal, a dobogó 2. fokára állhatott fel. Érdekesség, hogy Fliszár 589 cm-es ugrásával nem volt egyedül: rajta kívül még két másik versenyző is pontosan ekkora eredményt ért el. Levente stabil formája végül kifizetődött, a szabály szerint a második legnagyobb ugrás már az ő javára döntött, így szoros versenyben övé lett a második hely. Szintén nagyon szoros párharcot hozott a fiúk 4×200 m-es váltójának befutója, ahol minimálisnak mondható fél méteres hátrány választotta el a Kertész Kálmán - Skoumal Zalán – Tölgyesi Zénó – Fliszár Levente négyest a bajnoki címtől. Az érmesek edzője Borsányi Zoltán. Élete első országos bajnokságán kiválóan szerepelt Pallos Gréta magasugrásban: 147 cm-ig minden magasságon első kísérletére jutott át, így végül nagy egyéni csúccsal az előkelő 4. helyen zárt!

Szintén első komoly megmérettetésén kiválóan szerepelt Szoboszlai Szofi, Grétához hasonlóan magasugrásban indult és a 8. lett. Kiválóan versenyzett a váltóban érmes csapatból Kertész Kálmán 80 méter gáton. Egyéni csúccsal került a döntőbe, ahol végül az 5. helyen ért célba. A gátfutás után azonnal a távolugráshoz sietett. Szintén a legjobb nyolcba került, egyéni csúccsal a 7. helyen zárt. Skoumal Zalánnak kis híján sikerült a bravúr: 800 m-en a futamában magabiztosan győzött, a leggyorsabb futókat listázó utolsó futamban végül négyen is jobb idővel értek célba, így Zalánnak be kellett érnie az 5. hellyel. Nyáron, szabadtéren a legjobbakkal egy futamban futva bizonyíthatja küzdeni tudását. Döntőbe került és végül 8. helyen végzett Fliszár Levente. A 60 méteres síkfutásban, szintén a nyolcadik legjobb idővel zárt az ARAK leány 4×200 m-es váltója.

A serdülő bajnoksággal egy időben az idősebbek is pályára léptek: Csornai János és Mészáros Balázs 200 méteren, Kerék Patrik hármasugrásban egyéni csúcsot elérve biztató eredményekkel várják a korosztályuk bajnokságát.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.