Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Szeptember 01. 18:57, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Beiratkoztak a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának elsőéves hallgatói

Beiratkoztak a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának elsőéves hallgatói

Beiratkoztak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel valamint a sportközgazdász szakos, elsőéves hallgatói pénteken.

A Corvinus Egyetem és Székesfehérvár együttműködésének köszönhetően tudományos bázis van kialakulóban a Budai úti Campus területén.

Hálásak vagyunk a Corvinus Egyetemnek, hogy Székesfehérvárra hozta duális képzésének központját. A város az egyetemmel közösen igyekszik biztosítani a képzésekhez szükséges infrastruktúrát, például az épületeket is közösen üzemeltetjük. Az épületet az egyetem fogja felújítani, de a környezetét a város teszi rendbe, amelyhez több mint 200 millió forintot biztosít a költségvetéséből.” - fogalmazott az elsőéves hallgatókat köszöntő beszédében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki felhívta a hallgatók figyelmét arra is, hogy szeptember 13-án a város új egyetemi klubja, a Petőfi Kultúrtanszék is megnyitja kapuit, amelyet csaknem 130 millió forintból újított fel Székesfehérvár önkormányzata.

Elsőéves hallgatók beiratkozása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusában

A legújabb statisztikai adatok szerint háromszor annyi hallgatóval és egy új szakkal kezdjük meg a szemesztert Székesfehérváron, ez a teljes hallgatói létszám mintegy 70%-át teszi ki. Mivel hallgatóink teljes jogú polgárai a Corvinus Egyetemnek, elérhető számukra valamennyi projektlehetőség.

Az összes hallgató egynegyede duális képzési formában kezdi meg tanulmányait, számukra a helyi cégekkel közös belső projektek is elérhetőek lesznek. Hála az egyetem és a város közötti együttműködésnek egy tudományos bázis van kialakulóban Székesfehérváron.” - mondta el dr. Drótos György, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus Gazdálkodástudományi Karának egyetemi docense, programigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.