Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 27. 14:45, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Button és Rosberg mindenképpen ünnepel a hétvégén

Button és Rosberg mindenképpen ünnepel a hétvégén

Akárcsak tavaly Mark Webber és Fernando Alonso esetében, az idén is két versenyző jubileumát ünnepelhetik meg a Hungaroringen: Jenson Button 200., Nico Rosberg 100. nagydíjrajtjára készül.

A McLaren angol pilótája Silverstone-ban és a Nürburgringen is kiesett, hazánkban viszont szerencséje megfordulását várja.

„Amikor a többiek célba értek Németországban, nekem már a magyar futam járt az eszemben, remélem, a Hungaroringen nagyobb szerencsém lesz – mondta Button vasárnap. – Lewis győzelme lendületet adott a csapatnak, ezt kihasználva szeretnék a dobogóra állni.″

Button, amikor július elején Budapesten járt a vízilabda-válogatott edzésén, már beszélt arról, hogy különleges lesz számára a mogyoródi verseny.

„Nagyon fontos számomra a Magyar Nagydíj, nemcsak azért, mert 2006-ban itt sikerült megszereznem az első futamgyőzelmemet, hanem azért is, mert az idén immár kétszázadik alkalommal állok rajthoz, és örülök, hogy a Hungaroringen érek el ehhez a mérföldkőhöz" – mondta Button a Margitszigeten.

Nico Rosberg a 100. futamához ér a Hungaroringen, a Mercedes pilótája már csak 14 rajttal van elmaradva édesapjától, az 1982-ben világbajnok Keke Rosbergtől, aki 25 évvel ezelőtt a legelső F1-es Magyar Nagydíjon a McLaren pilótájaként vett részt, és az 5. rajtkockából indulva feladta a versenyt.

„Bár nem olyan fontosak számomra a statisztikák, mégiscsak elképesztő, hogy ez már a századik F1-es futamom lesz, főleg annak fényében, hogy édesapám összesen száztizennégy versenyen indult el" – mondta a Mercedes-istálló előzetesében Nico Rosberg.

Alonso és Webber volt az eddigi utolsó két jubiláló a Hungaroringen, míg 1986-ban, az első F1-es futamon a Keke Rosberg csapattársaként rajthoz álló Alain Prost a 100. F1-es viadalán állt rajthoz, Robert Kubica – aki 2006-ban nálunk indult először – két éve 50. futamán szerepelt. 1992-ben Jean Alesi is hazánkban ünnepelte meg félszázadik Grand Prix-ját.

Nálunk állt 25-ödször dobogón Michael Schumacher és öccse, Ralf, utóbbi ugyanazon a futamon érte el ezt a jubileumot, mint Kimi Raikkönen. A Magyar GP azonban elsősorban az első győzelmeit arató pilótákról emlékezetes.

1993-ig senki sem hazánkban ért el ehhez a mérföldkőhöz, akkor Damon Hillnek két balszerencsés futam után összejött az első sikere. Tíz évvel később Alonso, 2006-ban pedig Button ünnepelt a Hungaroringen először, két évvel később Heikki Kovalainen törte meg nyeretlenségét hazánkban, köszönhetően Felipe Massa hajrában történt motorhibájának. A finnek azóta sem jött össze a győzelem, a másik három pilóta viszont világbajnoki cím(ek)ig jutott.

Címkék: forma 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok