Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 12. 09:05, kedd | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Decemberben megint lesz focitorna: jön a XX. Fehérvári Futballfesztivál

Decemberben megint lesz focitorna: jön a XX. Fehérvári Futballfesztivál

Idén sem telhetnek el az ünnepek közötti napok mozgás, foci nélkül – megint megrendezi a Videoton Baráti Kör Egyesület a fehérvári futballfesztivált a VOK-ban.

A december 27-30-a között zajló tornán ebben az évben is öt kategóriában várják a csapatok jelentkezését.

A 20. Videoton FCF Baráti Kör Futballfesztivál keretében ezúttal is számos kísérőprogrammal, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló sportolási lehetőséggel várják az érdeklődőket, így a négynapos rendezvény remek családi kikapcsolódást ígér. A nagy hagyományokkal bíró év végi futballünnep részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka, Juhász László, a torna főszervezője, valamint Kiliti Ference, a Vadásztölténygyári Vasas SE elnöke, a torna társszervezője.

A Videoton FCF Baráti Kör Egyesület idén már a huszadik kispályás tornáját rendezi december 27-30. között. A hagyományosan a két ünnep közötti, négynapos rendezvényen megint megmozgatják az utánpótlás korosztály csapataitól az öregfiúkig mindazokat, akik a különböző tornákra beneveznek. Ezúttal is határokon innen és túlról várják a csapatokat, az utóbbi években rendre erős együttesek érkeztek a történelmi országrészekből is.

Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka kihangsúlyozta, hogy az a karácsony utáni futballünnep kiváló lehetőséget ad a sportolásra és szórakozásra az év végi csendesebb időszakban is. „Remek alkalom a csapatoknak, hogy megmutassák magukat, és kiadós sportolással zárják az évet. A focitorna mellett hagyományosan az egész családnak különböző mozgásprogramokkal szeretnénk szolgálni, a kilátogatók kipróbálhatják többek között a jógát is. Az idei év újdonsága, hogy az egészségügyi szűrővizsgálatokra ezúttal a benevezett csapatok játékosait várjuk. Az Egészségfejlesztési Irodában számukra állapotfelméréssel, szűréssel és Inbody testösszetétel méréssel készülünk” – mondta Östör Annamária.

A 20. Videoton FCF Baráti Kör Futballfesztivál programját és a nevezés feltételeit Juhász László főszervező ismertette. Elmondta: a jubileum jegyében zajló, négynapos fesztiválon több meglepetéssel is készülnek a nézőknek és a játékosoknak is egyaránt. „A korábbi évekhez hasonlóan az első számú kupa mellett női, gyerek, öregfiúk és szurkolói kupákat is szervezünk. Nem maradhatnak el a jól megszokott gálamérkőzések sem. Ezek közül a legnagyobb attrakció az lehet, amikor 88/89-es szezon legendás Kaszás csapatának menetelésére emlékezünk majd. Szeretnénk tisztelegni a két évtizeddel ezelőtti legendás fehérvári kispályás csapatok a Bádogos vagy a Villa Negra előtt is, hiszen a részvételükkel indult, és nekik köszönhetően is vált a torna országosan elismertté. Részvételükkel egy villámtornát tervezünk megrendezni. Idén is várjuk az elszakított országrészekből és Székesfehérvár testvérvárosaiból érkező csapatokat. A torna versenykiírásában csak annyi változás történt, hogy 12 főről 14 főre emeltük meg a benevezhető játékosok létszámát. Továbbra is vonalas rendszerben, 40x22 négyzetméteres játéktéren, 4x2 méteres kapukkal játszunk majd a Videoton Oktatási Központ parkettjén.” – tette hozzá a főszervező

A Vadásztölténygyári Vasas SC elnöke, Kiliti Ferenc elmondta: ők az esemény társszervezőjeként a szurkolói tornáért felelnek majd.

A tornára a nevezés elindult. A nevezési feltételekről és az egészségügyi szűrésre való jelentkezésről bővebb információ a videotonbke@gmail.com kérhető a szervezőktől

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.