Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 05. 11:43, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Digitális átállás - NMHH: délben eltűnik a tájékoztatás a csak analóg adást vevő tévékészülékeken

Digitális átállás - NMHH: délben eltűnik a tájékoztatás a csak analóg adást vevő tévékészülékeken

Már csak hétfő délig látható az analóg földfelszíni adást vevő tévékészülékeken az az üzenet, amely arról tájékoztatja a nézőket, hogy álljanak át a digitális vételre - tájékoztatta Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a múlt szerdai lekapcsolás után öt napig közvetített képernyőüzenet arról tájékoztatta az érintett 14 megye nézőit, hogy az analóg földfelszíni tévéadás megszűnt, és a további ingyenes tévézéshez át kell állniuk a digitális vételre.
Az NMHH szakemberei az első ütemben előzetesen felmért 55 ezer rászoruló háztartás mindegyikébe térítésmentesen eljuttatták a digitális vételi eszközöket, az utólag benyújtott támogatási kérelmek közül pedig már háromezer igénylőnél kezdődtek meg a beszerelések.
A rászoruló háztartásoknak a lekapcsolást követően is lehetőségük van arra, hogy igényeljék az ingyenes digitális vételi eszközök beszerelését. Az első ütem területén - augusztus 31-ig - még mindenki benyújthatja kérelmét, ha igazolja, hogy szociálisan rászorult és lakóhelyén eddig csak az analóg vételi lehetőség volt elérhető.
Az igényléshez szükséges dokumentumok letölthetők a www.digitalisatallas.hu oldalról, valamint az ingyenesen hívható 06-80-38-39-40-es zöldszámon is lehet segítséget kérni. Ilyenkor a hatóság munkatársai kipostázzák a szükséges dokumentumokat, melyeket kitöltve kell visszaküldeni.
Az NMHH szakemberei már a második lekapcsolási ütem területén is dolgoznak, ahonnan a felmért háztartások közül már kilencezer családnál szerelték be az ingyenes vételi eszközöket - zárul a közlemény.

Címkék: Média-televízió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk