Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 20. 06:50, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Digitális workshop a Gazdaság Házában

Digitális workshop a Gazdaság Házában

Modern Vállalkozások Programja címmel digitális workshopot rendeztek szerdán, Székesfehérváron, a Gazdaság Házában.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a kis- és közepes vállalkozások képviselőit tájékoztatták az online tér nyújtotta innovatív lehetőségekről. A projekt fő célkitűzése a hazai vállalkozások versenyképességének növelése a digitális felzárkóztatás által.

Magyarország lakosságszáma jelenleg 9, 830 millió fő, amelyből rendszeresen használja a világhálót 7, 667 millió fő, tehát az internet-penetráció nagyon jó hazánkban, mégis, például az elektronikus fizetések aránya európai viszonylatban az egyik legalacsonyabb, a kis- és közepes vállalkozásoknak pedig mindössze 64%-a rendelkezik saját honlappal.” – kezdte előadását Balog Gábor, a Google Magyarország regionális oktatásszervezője.

Folyamatos tesztelés, mérés és javítás – ez a hármas alapszabály.” – folytatta Balogh Gábor, aki elmondta: „a közösségi média ereje vitathatatlan. Gyors, jól célzott és olcsó. Hazánkban közel 6 millió fő felhasználója valamelyik közösségi oldalnak. Ez a számarány, valamint a magyarok internetes hírfogyasztása európai uniós összehasonlításban is jó, ám az online bankolásban és vásárlásban is, sokkal rosszabb helyen állunk.” – emelte ki, majd hozzátette: „ez arra utal, hogy a magyarországi vállalkozások nem használják ki teljes mértékben a digitális eszközök előnyeit, ezért a jövőben a 2016 tavaszán indult Modern Vállalkozások Programja - amely eddig mintegy 9000 vállalkozásnak nyújtott segítséget - a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve személyes szaktanácsadással is áll a helyi KKV-k rendelkezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.