Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 25. 18:23, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Egy új szökőkút is lesz a megújult III. Béla király téren

Egy új szökőkút is lesz a megújult III. Béla király téren

Az utak és a parkolók felújítása után néhány napon belül elkészül a III. Béla király teljes parkrekonstrukciója is a faültetésekkel, az új virágágyakkal és egy új szökőkúttal.

Jelenleg a parkosítási munkálatok végén tartanak a Városgondnokság szakemberei és az új szökőkút medencéjének befejező munkálatait végzik a szakemberek.

A burkolatokra, növényzetre is ráfért a felújítás: a III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 35 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát ültettek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei. Megújul a szökőkút a téren és az új virágágy is mutatja már, hogy milyen szép lesz a park. Köszönöm, a kivitelezésben résztvevőknek a munkáját, melynek eredményeként egy nagyon szép megújult tér jött létre a városban – mondta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a hamarosan befejeződő beruházásról.

Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a tér megújulása a lakókon kívül a környék iskoláinak és a Művészetek Házának is fontos, amely a város egyik leglátogatottabb intézménye. Kiemelte, hogy tér két szobra az Arge-kút, felújítás után visszakerül a helyére. Érdekesség, hogy a két kútplasztikát 1978-ban állították fel, de sajnos 1982-re nagyon megrongálódtak ezért lebontották, majd felújítás után 1987-ben állították fel újból. Most a szökőkút közepén áll majd a felújított alkotás.

A térnek minden burkolata megújult mintegy 85 millió forintból – emelte ki Bozai István városgondnok. A parkolóépítés 16 millió, a burkolatcsere 46,2 millió, a parkosítás további 12 millió forintba kerül és sikerült finanszírozni a szökőkút felújítást is, így a teljes bekerülési költség mintegy 85 millió forintot. Tavasszal, amint kizöldülnek a növények egy nagyon szép megújult teret lehet használatba venni.

A tulajdonképpen új szökőkút üzemelését egy visszaforgatós vízgépészeti rendszert biztosítja. A kör alakú medence szélén található hat fúvókából jön majd a víz folyamatosan, középre pedig visszakerül a felújított szobor és víz alatti világítása is lesz a medencének.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.