Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Szeptember 11. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

Amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe,

ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal!

Tisztelt Fehérváriak!

Napról napra újabb intézményekről derül ki, hogy akár közvetlenül, akár a kontaktkutatások eredményeként érintettek a koronavírus-járványban. Annak érdekében, hogy a lehetőségek szerint Önök is naprakészek legyenek, az eddig érintett fehérvári intézmények általam ismert listáját mostantól rendszeresen közzéteszem.

Az önkormányzati fenntartású intézményeknél kidolgozott cselekvési terv alapján kezeljük a koronavírus-gyanús eseteket, ez tartalmazza az érintettek elkülönítését, az épületek és eszközök átfogó fertőtlenítését, a szükséges teszteléseket és a védőfelszerelések folyamatos utánpótlását. Amennyiben tünetek vagy kontaktkutatás alapján PCR tesztelés elvégzésére van szükség, úgy az a meghatározott eljárásrend szerint a járványügyi hatóságok és a háziorvosok bevonásával történik.

Az állam, vagy egyéb fenntartásában működő intézmények számára minden az önkormányzat által nyújtható segítséget felajánlottunk, folyamatos kapcsolatban állunk az állami, civil, alapítványi és egyházi fenntartókkal és intézményekkel.

A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett önkormányzati intézmények:

Vörösmarty Színház (Fertőzés igazolva, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.)
Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény hosszúsétatéri és zsolt utcai intézményrészei. (A gyanús eset tesztelése folyamatban, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.)


A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett nem önkormányzati fenntartásban működő intézmények:

Vasvári Pál Gimnázium
SzC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Ciszterci Szent István Gimnázium
SZC Jáky József Szakgimnázium

Az érintett oktatási intézményekben tudomásom szerint minden esetben megtörtént vagy folyamatban van az előírt elkülönítési, tesztelési és egyéb intézkedések végrehajtása. Annak érdekében, hogy városunkban működőképes maradjon a nevelési rendszer, kérek minden szülőt: amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe, ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal!

Köszönöm, vigyázzunk egymásra!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 10:18, szerda | Helyi

Tavaszig öt fehérvári óvodaudvar kap új burkolatot és játékokat

Uniós forrásból kezdődött Székesfehérváron játszóudvar-felújítási program júliusban, ütemezett munkaterv szerint.

2020. Szeptember 22. 10:48, kedd | Helyi

Koronavírus: csak a tünetek alapján, teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos

Szeptember 21-től már a tünetek alapján is koronavírusosnak minősítheti a pácienseket a háziorvos Magyarországon, teszt elvégzése sem szükséges.

2020. Szeptember 18. 09:52, péntek | Helyi

Tudatosan tervezhet Orbán: A komolyabb influenzaszezon elé lőtték be a járványcsúcsot

Egy gondosan megválasztott stratégia állhat az Orbán Viktor miniszterelnök által bemondott december végi, január eleji járványcsúcs mögött – véli egy szakértő.

2020. Szeptember 16. 21:35, szerda | Helyi

Orbán Viktor: 19 500 forintnál nem lehet drágább egy koronavírusteszt

Kötelező lesz a maszk a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a szórakozóhelyeket pedig este 11 óra után be kell zárni.