Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 11. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

Egyre több fehérvári intézmény érintett a koronavírus-járványban

Amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe,

ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal!

Tisztelt Fehérváriak!

Napról napra újabb intézményekről derül ki, hogy akár közvetlenül, akár a kontaktkutatások eredményeként érintettek a koronavírus-járványban. Annak érdekében, hogy a lehetőségek szerint Önök is naprakészek legyenek, az eddig érintett fehérvári intézmények általam ismert listáját mostantól rendszeresen közzéteszem.

Az önkormányzati fenntartású intézményeknél kidolgozott cselekvési terv alapján kezeljük a koronavírus-gyanús eseteket, ez tartalmazza az érintettek elkülönítését, az épületek és eszközök átfogó fertőtlenítését, a szükséges teszteléseket és a védőfelszerelések folyamatos utánpótlását. Amennyiben tünetek vagy kontaktkutatás alapján PCR tesztelés elvégzésére van szükség, úgy az a meghatározott eljárásrend szerint a járványügyi hatóságok és a háziorvosok bevonásával történik.

Az állam, vagy egyéb fenntartásában működő intézmények számára minden az önkormányzat által nyújtható segítséget felajánlottunk, folyamatos kapcsolatban állunk az állami, civil, alapítványi és egyházi fenntartókkal és intézményekkel.

A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett önkormányzati intézmények:

Vörösmarty Színház (Fertőzés igazolva, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.)
Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény hosszúsétatéri és zsolt utcai intézményrészei. (A gyanús eset tesztelése folyamatban, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.)


A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett nem önkormányzati fenntartásban működő intézmények:

Vasvári Pál Gimnázium
SzC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Ciszterci Szent István Gimnázium
SZC Jáky József Szakgimnázium

Az érintett oktatási intézményekben tudomásom szerint minden esetben megtörtént vagy folyamatban van az előírt elkülönítési, tesztelési és egyéb intézkedések végrehajtása. Annak érdekében, hogy városunkban működőképes maradjon a nevelési rendszer, kérek minden szülőt: amennyiben tüneteket észlel gyermekén, semmiképpen ne engedje őt közösségbe! Abban az esetben se küldje a gyermeket iskolába, óvodába vagy bölcsődébe, ha magán, vagy családtagjain tüneteket észlel! Ebben az esetben maradjanak otthon, és vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal!

Köszönöm, vigyázzunk egymásra!

Cser-Palkovics András
Székesfehérvár polgármestere

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.